Την φτιάχνω αρκετές φορές το χρόνο!!! Φύλλα γεμιστά η σκέτα πασπαλισμένα με μπόλικα καρύδια και κανέλα...
Φύλλο:
Μισή φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο
1 φλυτζάνα τσαγιού νερό
Μια τσιμπιά αλάτι και αλεύρι γύρω στα 800γρ πάνω κάτω...
Σιρόπι:
1 κιλό ζάχαρη, 2 κ.σούπας μέλι
2 φλυτζάνες τσαγιού νερό
1 κ.σούπας χυμός λεμονιού 10 γαρύφαλλα
και 1 στίκ κανέλα...
Το σιρόπι το βράζουμε 10 λεπτά μετά το βρασμό...
Αφού κάνουμε το φύλλο το αφήνουμε να ξεκουραστεί 1 ώρα και μετά παίρνουμε ζυμάρι το ανοίγω μεγάλο φύλλο στρίβω τα φύλλα να ζαρώσουν και τοποθετώ ένα ένα στο ταψί κυκλικά ξεκινώντας από το κέντρο του ταψιού...
Προσοχή δεν τα σφίγγω καθόλου τα φύλλα...Όταν γεμίσει το ταψί κόβουμε ακτινωτά σε τριγωνικά κομάτια...
Ζεσταίνουμε 1 φλυτζάνα τσαγιού ελαιόλαδο και μόλις κάψει περιχύνουμε τη Μπλατζέτα και ψήνουμε40 με 45 λεπτά ανάλογα με το φούρνο, τη βγάζουμε περιχύνω με καλά δεμένο κρύο σιρόπι και την πασπαλίζουμε με καρύδια ή και αμύγδαλα και κανέλα..
Αφήνω όλη νύχτα να ρουφήξει το σιρόπι και είμαστε έτοιμοι!!!
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου