Amfipoli News: Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μυκόνου

Δευτέρα 27 Ιανουαρίου 2025

Κυκλαδίτικη τυροκουλούρα Μυκόνου



Υλικά

Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 500 γραμμ.

Ελαιόλαδο 50 γραμμ.

Αλάτι 1 πρέζα

Ζάχαρη 1 πρέζα

Ξύδι 20 γραμμ.

Νερό 300 γραμμ.

Κορν Φλάουρ 100 γραμμ.

Για την γέμιση

Κοπανιστή Μυκόνου 30 γραμμ.

Κεφαλοτύρι 100 γραμμ. Ίου

Γραβιέρα 150 γραμμ. Νάξου

Φέτα 150 γραμμ.

Ντοματίνια 300 γραμμ. ψίχα, Πάρου

Ελαιολαδο 30 γραμμ.

Ρίγανη 2 πρέζες ξερή

Αλατι κατά βούληση

Για το πασπάλισμα

Σουσαμι κατά βούληση

Μαυροσούσαμο κατά βούληση

Εκτέλεση για την γέμιση

Σε ένα μπολ ή στο μίξερ και χρησιμοποιώντας το φτερό, ανακατεύουμε την κοπανιστή Μυκόνου, το κεφαλοτύρι, την γραβιέρα, την φέτα, το ελαιόλαδο και το αλάτι μέχρι να πάρουμε μία σφιχτή κρέμα. Αν θέλουμε να το ανακατέψουμε στο μίξερ, έχουμε το μίξερ σε χαμηλή ταχύτητα.

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Στο τέλος προσθέτουμε την ψίχα από τα ντοματίνια και την ρίγανη και ανακατεύουμε λίγο ακόμη μέχρι να πάνε παντού και τα δύο τελευταία υλικά μας.

Εκτέλεση για το φύλλο

Σε μία λεκάνη κοσκινίζουμε το αλεύρι για όλες τις χρήσεις. Αφού το κοσκινίσουμε, ανοίγουμε με το χέρι μας μία λακκούβα στην μέση του άλευρου και βάζουμε μέσα στην λακκούβα το ελαιόλαδο, το αλάτι, την ζάχαρη και το ξύδι.

Ξεκινάμε να ανακατεύουμε και προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό έτσι ώστε να πάρει όσο χρειαστεί. Αφού η ζύμη είναι έτοιμη, την αφήνουμε να ξεκουραστεί. Μοιράζουμε την ζύμη μας σε 10 κομμάτια και ανοίγουμε το κάθε κομμάτι με την βοήθεια του κορν φλάουρ σε φύλλο με τον πλάστη ή με μηχανή χεριού.

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Κόβουμε το κάθε φύλλο σε λωρίδες με 50 εκατοστά σε μήκος και 15 εκατοστά σε πλάτος περίπου. Στην φαρδιά πλευρά της ζύμης προσθέτουμε λίγη γέμιση και τυλίγουμε σε ρολό. Βρέχουμε την άκρη για να κολλήσει και ενώνουμε τις δύο άκρες έτσι ώστε να σχηματιστεί η κουλούρα.

Τηγανίζουμε τις κουλούρες σε μπόλικο λάδι μέχρι να πάρουν χρώμα και τις τοποθετούμε σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί για να φύγουν τα πολλά λάδια. Στο τέλος τις πασπαλίζουμε με σουσάμι και μαυροσούσαμο και απολαμβάνουμε.

συνταγή-για-τυροκουλούρα-Μυκόνου-

Theni Sotiropoulou -  ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ  ΓΚΟΛΦΩΣ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου