Αν σας περίσσεψε ψωμί μπορείτε να το μετατρέψετε σε λαχταριστές και τραγανές αυγόφετες με γιαούρτι, για το σχολικό κολατσιό αλλά και το σνακ του απογεύματος. Πανεύκολες και λαχταριστές!
Υλικά
Μπαγιατικο ψωμι 1 μπαγκέτα
5 αυγα
200 γραμμ. γιαούρτι στραγγιστό
Αλεύρι για όλες τις χρήσεις 150 γραμμάρια
Αλατι κατά βούληση
Πιπέρι 1 πρέζα
Πιπέρι κατά βούληση
Ρίγανη κατά βούληση

Εκτέλεση για τις αυγόφετες
Αρχικά κόβουμε το μπαγιάτικο ψωμί σε φέτες. Χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά, μαζί με το γιαούρτι, το αλάτι, το πιπέρι, την ρίγανη και την πάπρικα. Μόλις ομογενοποιηθεί το μείγμα, ξεκινάμε να προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας παράλληλα μέχρι να πάρουμε έναν χυλό.
Βουτάμε το ψωμί στον χυλό από όλες τις μεριές και το τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία και με τις υπόλοιπες φέτες ψωμιού. Αφού τηγανιστούν οι αυγόφετες τις ακουμπάμε αμέσως σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να φύγουν τα πολλά λάδια και απολαμβάνουμε.

Tips για τις αυγόφετες
Η μαρμελάδα είναι προαιρετική. Μπορούμε να τις απολαύσουμε με ζάχαρη, μέλι ή όποια άλλη πραλίνα μας αρέσει. Αν θέλουμε να τις γαρνίρουμε με μαρμελάδα ή γλυκιά πραλίνα τότε δεν κάνει να βάλουμε πιπέρι, ρίγανη και πάπρικα στον χυλό.
Αν προορίζονται για παιδιά προτιμήστε το μέλι και την σπιτική μαρμελάδα, ενώ αν θέλετε να τις απολαύσετε γλυκές, μην βάλετε πολύ αλάτι στον χυλό.


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου