Συνταγή για λαζάνια με κιμά και αφράτη μπεσαμέλ από τη Γκόλφω Νικολού.
Υλικά
Λαζανια 1 συσκευασία
Μιξ Τυριών 200 γραμμάρια
Για τη μπεσαμέλ
750 ml γάλα φρέσκο
Σιμιγδαλι 4 κουταλιές της σούπας
Κορν Φλαουρ 2 κουταλιές της σούπας
Αυγα 2
Αλατι 1/2 κουταλάκι του γλυκού
Ελαιολαδο 4 κουταλιές της σούπας
Μιξ Τυριών 2 κουταλιές της σούπας
Για τον κιμά
Κιμάς Ανάμεικτος 750 γραμμάρια περίπου
Κρεμμυδι 1 ξερό
Ελαιολαδο 2-3 κουταλιές της σούπας
Σκορδο 1 σκελίδα
Ντοματα 2 ποτηράκια του κρασιού τριμμένη
Αλατι Κατά βούληση
Πιπέρι Κατά βούληση
Κανελά 1 πρέζα
Πάπρικα 1 πρέζα
Νερό 1 ποτήρι του νερού περίπου
Εκτέλεση για τον κιμά
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και λιώνουμε το σκόρδο. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο σε ένα κατσαρολάκι και αφού κάψει το λάδι, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να γυαλίσουν. Έπειτα προσθέτουμε τον κιμά και συνεχίζουμε το σοτάρισμα, μέχρι ο κιμάς από ροζ να γίνει γκρι.
Στη συνέχεια σβήνουμε με τη τριμμένη ντομάτα και το νερό. Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και κανέλα και βράζουμε μέχρι να δέσει κάπως η σάλτσα. Οπωσδήποτε πρέπει ο κιμάς να έχει νερό και να μη μείνει μόνο με το λάδι του όπως συνήθως.
Εκτέλεση για την μπεσαμέλ
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε το φρέσκο γάλα κρύο, το σιμιγδάλι, το κορν φλάουρ, τα αυγά, το αλάτι και το ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε διαρκώς μέχρι να πήξει η κρέμα, αλλά όχι να γίνει τόσο σφιχτή όσο μία συνηθισμένη μπεσαμέλ. Θέλουμε να μοιάζει με πουρές. Αφού πήξει προσθέτουμε και το μιξ τυριών και ανακατεύουμε.
Εκτέλεση
Παίρνουμε ένα ταψί της αρεσκείας μας και στρώνουμε στον πάτο του 2-3 κουτάλες του φαγητού από τον ζωμό του κιμά, έτσι ώστε να μην μας κολλήσει το φαγητό. Από πάνω απλώνουμε την πρώτη στρώση με λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια βάζουμε μία στρώση κιμά, παντού. Από πάνω βάζουμε 1-2 κουταλιές της σούπας μιξ τυριών.
Πάνω από το μιξ τυριών βάζουμε άλλη μία στρώση λαζάνια. Πάνω από τα λαζάνια βάζουμε άλλη μία στρώση κιμά και προσθέτουμε άλλες 1-2 κουταλιές της σούπας μιξ τυριών.
Τελειώνουμε με την τρίτη και τελευταία στρώση με λαζάνια, τον κιμά και μιξ τυριών και βάζουμε το ταψί στην άκρη. Περιχύνουμε τα λαζάνια με την μπεσαμέλ και πασπαλίζουμε με επιπλέον μιξ τυριών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 190 βαθμούς Κελσίου, ανάλογα και τον φούρνο, πάνω κάτω, μέχρι να πάρει χρώμα η μπεσαμέλ.


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου