Amfipoli News: Καραμελωμένο ρυζόγαλο

Πέμπτη 17 Ιουλίου 2025

Καραμελωμένο ρυζόγαλο


  Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα λαχταριστό ρυζόγαλο, αλλά τι θα γινόταν αν αλλάζαμε λίγο τη συνταγή. Αυτή τη φορά θα προσθέσουμε καραμέλα, αυτό του δίνει απίστευτο χρώμα και γεύση.

Το καλό με αυτό το γλυκό είναι ότι μπορούμε να το φτιάξουμε οποιαδήποτε εποχή του χρόνου. Κι αυτό γιατί μπορούμε να το φάμε παγωμένο το καλοκαίρι ή ζεστό τον χειμώνα, χωρίς αμφιβολία είναι η καλύτερη επιλογή για να φάμε ένα γλυκό επιδόρπιο.

Θα χρησιμοποιήσουμε επίσης γάλα καρύδας που, αν και δίνει μοναδική γεύση στην παρασκευή μας, μας δίνει πολλά οφέλη που χρειάζεται ο οργανισμός μας.

Για αυτό το νόστιμο ρυζόγαλο, θα χρειαστείτε:

Συστατικά

1 φλιτζάνι απλό ρύζι

3 Φλιτζάνια Νερό

2 ξυλάκια κανέλας

3/4 φλιτζάνι ζάχαρη

500 ml. Γάλα μη αποβουτυρωμένο

200 ml. Γάλα καρύδας

Μεταξύ 50 και 100 ml. συμπυκνωμένο γάλα (εξαρτάται από τη γλύκα που θέλετε να του δώσετε)

Κανέλα σε σκόνη για γεύση (προαιρετικά, για διακόσμηση)

Παρασκευή

Αρχικά, σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε το ρύζι μαζί με το νερό και τα ξυλάκια κανέλας. Το αφήνουμε σε μέτρια/ελάχιστη φωτιά για 15 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσει το ρύζι.

Σε ξεχωριστή κατσαρόλα ρίχνουμε τη ζάχαρη και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Μόλις αρχίσει να λιώνει, είναι σημαντικό να ανακατεύουμε συνεχώς για να μην καεί.

Αν καεί, σας συνιστώ να το πετάξετε γιατί θα καταστρέψει όλη την προετοιμασία. Όταν λιώσει τελείως η ζάχαρη, προσθέτουμε το γάλα καρύδας και το πλήρες γάλα.

Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί τελείως η καραμέλα. Μόλις έχουμε ένα ομοιογενές υγρό, προσθέτουμε το ρύζι που μαγειρέψαμε προηγουμένως και το συμπυκνωμένο γάλα.

Πρέπει να χαμηλώσουμε τη φωτιά όσο γίνεται λιγότερο και να το αφήσουμε να ψηθεί για 5 λεπτά. Είναι σημαντικό να ανακατεύετε από καιρό σε καιρό για να μην κολλήσει και καεί το παρασκεύασμα.

Αφού περάσει η ώρα σβήνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να κρυώσει μέσα στην κατσαρόλα για 15 λεπτά. Και θα ήταν έτοιμο να το σερβίρετε και να απολαύσετε αυτό το νόστιμο ρυζόγαλο.

Τώρα, αν το θέλετε πολύ κρύο, πρέπει να το αφήσετε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες. Σε κάθε περίπτωση, σερβίρουμε σε ποτήρια και πασπαλίζουμε με κανέλα σκόνη κατά βούληση.

light-recipes.top

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου