Amfipoli News: ΝΤΟΝΑΤΣ

Τετάρτη 27 Αυγούστου 2025

ΝΤΟΝΑΤΣ



ΣΥΣΤΑΤΙΚΑ

 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

 4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη

 1 κουταλιά αλάτι

 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαία μαγιά

 1 αυγό

 2 κουταλιές βούτυρο

 1 ποτήρι ζεστό υγρό γάλα

 Φυτικό έλαιο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ

* Σε μπολ ανάμειξης συνδυάστε αλεύρι, ζάχαρη, αλάτι, μαγιά και φτυάρι. Χτυπάμε το αυγό μέσα στο μπολ και ανακατεύουμε χρησιμοποιώντας μια ξύλινη κουτάλα. Προσθέτουμε το γάλα το γάλα, ανακατεύουμε μαζί να σχηματίσει μια ζύμη. Αν η ζύμη είναι πολύ μαλακή, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε σχολαστικά. Προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε σωστά.

* Μεταφέρετε σε αλευρωμένη επιφάνεια και ζυμώνετε τη ζύμη μέχρι να τεντωθεί. Μεταφέρετε τη ζυμωτή ζύμη σε λαδωμένο μπολ, σκεπάστε και αφήστε την να ανέβει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος.

* Μόλις ανέβει η ζύμη, χτυπήστε τη ζύμη για να αφαιρέσετε μερικές φυσαλίδες αέρα. Τοποθετήστε το σε αλευρωμένη επιφάνεια και κυλήστε σε μια επίπεδη ζύμη χρησιμοποιώντας μια κυλιόμενη περιστροφή.

* Χρησιμοποιώντας έναν κόφτη ντόνατ, τοποθετήστε τον στην επίπεδη ζύμη. Επαναλάβετε τη διαδικασία μέχρι να τελειώσετε. (Μπορείτε να αντικαταστήσετε έναν κόφτη ντόνατ για οποιοδήποτε καθαρό αντικείμενο με στρογγυλή επιφάνεια/σχήμα. ) Σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να ανέβει για άλλα 30 λεπτά.

* Ζεσταίνουμε το λάδι και τηγανίζουμε μέχρι να ροδίσει.

* Επικαλύψτε το με ζάχαρη ή λιωμένη σοκολάτα ή ό,τι άλλο σας αρέσει.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου