Amfipoli News: Κασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση

Σάββατο 30 Αυγούστου 2025

Κασερόπιτα με κρεμώδη γέμιση

 


    Υλικά

  • 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας 
  • 150 γραμμάρια βούτυρο 

    Για την γέμιση

  • Κασέρι 800 γραμμάρια Μυτιλήνης

    Για το άλειμμα

  • Αυγα 3
  • Γάλα Φρέσκο 1 1/2 κούπα

Εκτέλεση 

Αρχικά παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί και τα περνάμε το καθένα ξεχωριστά με λίγο λιωμένο βούτυρο. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κασέρι Μυτιλήνης και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.

Πάνω από το κασέρι στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε την κασερόπιτα μόνο κάθετα.

Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα. Αφήνουμε την πίτα για λίγο στην άκρη να τραβήξει η πίτα τα υγρά και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, στην κάτω σχάρα του φούρνου.

Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala

daddy-cool.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου