- 500 γραμμάρια φύλλο κρούστας
- 150 γραμμάρια βούτυρο
Υλικά
- Κασέρι 800 γραμμάρια Μυτιλήνης
Για την γέμιση
- Αυγα 3
- Γάλα Φρέσκο 1 1/2 κούπα
Για το άλειμμα
Εκτέλεση
Αρχικά παίρνουμε ένα μεσαίο ταψί και το αλείφουμε με βούτυρο. Στρώνουμε τα μισά φύλλα κρούστας στο ταψί και τα περνάμε το καθένα ξεχωριστά με λίγο λιωμένο βούτυρο. Κόβουμε σε χοντρά κομμάτια το κασέρι Μυτιλήνης και καλύπτουμε την επιφάνεια του ταψιού.
Πάνω από το κασέρι στρώνουμε τα υπόλοιπα φύλλα κρούστας τα οποία και αυτά τα βουτυρώνουμε ενδιάμεσα. Χαράζουμε την κασερόπιτα μόνο κάθετα.
Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και περιχύνουμε με το μείγμα την πίτα. Αφήνουμε την πίτα για λίγο στην άκρη να τραβήξει η πίτα τα υγρά και ψήνουμε στις αντιστάσεις, στους 180 βαθμούς Κελσίου για 45 λεπτά περίπου, στην κάτω σχάρα του φούρνου.
Η συνταγή είναι της φίλης μας Voula Damala
daddy-cool.gr


Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου