Amfipoli News: Άρθρο για την Αμφίπολη σε γνωστό γαλλικό περιοδικό

Τετάρτη 15 Οκτωβρίου 2014

Άρθρο για την Αμφίπολη σε γνωστό γαλλικό περιοδικό


Στην ιστοσελίδα του ευρείας κυκλοφορίας μηνιαίου γαλλικού περιοδικού Sciences et Avenir δημοσιεύεται άρθρο με τίτλο "Ανακάλυψη καταπληκτικού μωσαϊκού στην Αμφίπολη" και υπότιτλο "ο μακεδονικός τάφος στη βόρεια Ελλάδα αποτελεί κέρας της Αμάλθειας για τους αρχαιολόγους που ήδη έχουν βρει στις ανασκαφές μια υπέροχη σφίγγα και καρυάτιδες".
Όπως μεταδίδει η Μαρία Δεναξά, το άρθρο κάνει λόγο για μια νέα εξαιρετική ανακάλυψη, ένα καταπληκτικό αρχαίο μωσαϊκό για το οποίο υπάρχει λεπτομερής περιγραφή ενώ καταγράφονται οι διάφορες θεωρίες για το πρόσωπο στο οποίο είναι αφιερωμένο το συγκεκριμένο μνημείο.
Το άρθρο κάνει λόγο για αυξανόμενο ενδιαφέρον για την ελληνική αρχαιολογία και αναφέρει ότι αυτή την εβδομάδα οι ανασκαφείς στη Βεργίνα ανακοίνωσαν ξαφνικά ότι ανθρωπολογική έρευνα επιβεβαίωσε ότι τα 350 ανθρώπινα οστά, που ανακαλύφθηκαν σε εκείνο τον τάφο, γνωστό ήδη από το 1977, ανήκαν στον Φίλιππο το Β'.
Στην κατάληξή του άρθρου τίθεται το ερώτημα αν θα γίνουν ανάλογες αναλύσεις για οστά στον τάφο της Αμφίπολις εφόσον βρεθούν ή αν απλά το έντονο ενδιαφέρον για την ελληνική αρχαιολογία θα είναι η αφορμή για νέες έρευνες. Το περιοδικό έχει πωλήσεις που φθάνουν και τις 270.000 μηνιαίως.
Πηγή: megatv.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου