Amfipoli News: Η συνάντηση της Κεφαλογιάννη με τη Μενδώνη με φόντο την… Αμφίπολη

Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Η συνάντηση της Κεφαλογιάννη με τη Μενδώνη με φόντο την… Αμφίπολη

της Έλενας Καραβασίλη

Στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η υπουργός Τουρισμού Όλγα Κεφαλογιάννη, η οποία αυτή την ώρα παραχωρεί συνέντευξη τύπου στο πλέιο της διοργάνωσης της φετινής Pholoxenia που θα πραγματοποιηθεί από τις 13 έως τις 16 Νοεμβρίου.

«Απαραίτητη προυπόθεση για την ανάπτυξη του τουρισμού είναι η πολιτική σταθερότητα και η κοινωνική ηρεμία της χώρας αυτή τη στιγμή ο τουρισμός αγγίζει το 20% του ΑΕΠ. Συνεχίζουμε με τον ίδιο ρυθμό και ένταση. Ενώνουμε τις δυνάμεις μας με τη ΔΕΘ-HELEXPO με στόχο να συμμετάσχουμε σε διεθνείς εκθέσεις και να μπει η Θεσσαλονίκη δυναμικά στον τουριστικό χάρτι, δύνοντας έμφαση στον επαγγελματικό τουρισμό που μπορεί να επιφέρει πολλά χρήματα» σημείωσε μεταξύ άλλων η κ. Κεφαλογιάννη. 

Η ίδια συμπλήρωσε ότι: «Υπογράψαμε  μνημόνιο συνεργασίας πριν απο λίγο με τη ΔΕΘ.  Στόχος είναι η Θεσσαλονίκη να γίνει επίκεντρο για την ανάπτυξη city break». 

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της ΔΕΘ-Helexpo, Τάσος Τζήκας σχολίασε πως: « το προϊόν του ελληνικού τουρισμού μπορεί να στηριχτεί πάνω στην τεχνογνωσία της ΔΕΘ». 

Αναφορικά με τα ευρήματα της Αμφίπολης η υπουργός Τουρισμού είπε ότι: «πρόκειται για μια ιδιαίτερα σημαντική ανασκαφή τεράστιας αρχαιολογικής σημασίας. Συναντήθηκα με την κ. Μενδώνη προκειμένου να υπάρξει συνεργασία μεταξύ του υπουργείου πολιτισμού, τουρισμού και περιβάλλοντος με στόχο την καλύτερη αξιοποίηση της περιοχής που έχει τεράστιο φυσικό και πολιτιστικό απόθεμα». 

Οι στόχοι του υπουργείου για το 2015 όπως ανακοίνωσε η κα Κεφαλογιάννη είναι οι εξής:

-εκσυγχρονισμός των υποδομών
-αύξηση της κατά κεφαλήν δαπάνης
-η αειφόρος ανάπτυξη με την έννοια της προστασίας του περιβάλλοντος
-η τόνωση της απασχόλησης
- η στήριξη της επιχειρηματικότητας
-η διάχυση του τουρσιτικού πλεονάσματος στους υπόλοιπους κλάδους της οικονομίας
«Το 2014 ήταν μία κρίσιμη χρονία για τον τουρισμό όμως καταφέραμε να αυξήσουμε εντυπωσιακά την τουριστική κίνηση και στα έσοδα αλλά και στις αφίξεις. Η Ελλάδα καθιερώθηκε ως παγκόσμιος τουριστικός προορισμός» ανέφερε η κ. Κεφαλογιάννη. Όπως είπε χαρακτηριστικά η κα Κεφαλογίαννη «σπάσαμε κάθε ρεκόρ».



Πηγή:Karfitsa.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου