Amfipoli News: Δείτε γιατί όλοι τρέχουν στα λουτρά Πόζαρ

Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2019

Δείτε γιατί όλοι τρέχουν στα λουτρά Πόζαρ



H ιαματική λουτροθεραπεία θεωρείται η πρώτη μορφή θεραπείας που προσπάθησε να χρησιμοποιήσει ο άνθρωπος για διάφορες ασθένειες.
Τα Λουτρά Πόζαρ βρίσκονται στους πρόποδες του όρους Καϊμακτσαλάν, 10 χλμ. μετά την ιστορική Αριδαία και περίπου 35 χλμ. από την Έδεσσα. Η περιοχή βρίσκεται στις όχθες του θερμοπόταμου που διασχίζει το φαράγγι.

Τα ιαματικά, θερμά νερά, με σταθερή θερμοκρασία 37°C, αναβλύζουν εδώ και χιλιάδες χρόνια, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό τοπίο νερού και δάσους.
Χρόνια τώρα, επισκέπτες καταφθάνουν στα Λουτρά Πόζαρ από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Άλλοι για να δεχθούν τις ευεργετικές ιδιότητες των ιαματικών νερών (θεραπευτικών – χαλαρωτικών), άλλοι για να αποδράσουν σε μέρη απαράμιλλης φυσικής ομορφιάς και κάποιοι για να θαυμάσουν τα ιστορικά μνημεία της ακριτικής αυτής γωνιάς της Μακεδονίας.
Γι αυτό και η επισκεψιμότητα στα Λουτρά Πόζαρ  σημειώνει άνοδο που «αγγίζει» ακόμα και το 70% -σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια-  τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με όσα ανέφερε ο δήμαρχος Αλμωπίας, Δ.Μπίνος, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM».
«Σε ετήσια βάση ξεπερνάμε το 1.000.000 επισκέπτες και έτσι κρατάμε την πρωτοκαθεδρία μεταξύ των λουτροπόλεων στη χώρα μας τόνισε ο κ. Μπίνος, επισημαίνοντας πως τα Λουτρά Πόζαρ δεν αποτελούν επιλογή μόνο των Ελλήνων, αλλά και των πολιτων από γειτονικές χώρες.
Μάλιστα, έχει αλλάξει πλέον και η μέση ηλικία των επισκεπτών, αφού, όπως είπε ο κ. Μπίνος, «αν και στο παρελθόν τα μέρη αυτά επισκέπτονταν μόνο άτομα μεγάλης ηλικίας, τώρα έρχονται πολλοί νέοι, ζευγάρια αλλά και πολλά σχολεία από όλη τη χώρα»
Πηγή:  amna.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου