Amfipoli News: Το εντυπωσιακό βουνό στο Περού που είναι «βαμμένο» με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε ποιο γεωλογικό φαινόμενο οφείλεται (βίντεο)

Τρίτη 23 Μαΐου 2023

Το εντυπωσιακό βουνό στο Περού που είναι «βαμμένο» με τα χρώματα του ουράνιου τόξου. Σε ποιο γεωλογικό φαινόμενο οφείλεται (βίντεο)



Σε υψόμετρο 5,200 μέτρα, στις περουβιανές Άνδεις υψώνεται το πολύχρωμο όρος Vinicunca. Λωρίδες μωβ, τιρκουάζ, μπλε, κόκκινο, ροζ, πράσινο και έντονο κίτρινο στολίζουν το βουνό. 
Vinicunca σημαίνει «το βουνό με τα επτά χρώματα», ενώ πολλοί το αποκαλούν «Το βουνό ουράνιο τόξο» λόγω της πολυχρωμίας του. Για χρόνια, η ιδιαιτερότητά του κρυβόταν κάτω από ένα παχύ στρώμα πάγου. Με την αύξηση της θερμοκρασίας, ο πάγος έλιωσε και αποκάλυψε τα πολύχρωμα ορυκτά κοιτάσματα πάνω στους βράχους.
Το σπάνιο αυτό φαινόμενο οφείλεται στην ύπαρξη μεταλλικών στοιχείων στο υπέδαφος. Τα χρώματα παραμένουν εκεί όλο το χρόνο.
Από τότε ο τουρισμός στην περιοχή ανέβηκε θεαματικά, καθώς επισκέπτες από όλο τον κόσμο πηγαίνουν να θαυμάσουν από κοντά το περίεργο αυτό βουνό.
Το βουνό βρίσκεται καλά κρυμμένο στην οροσειρά, κοντά στο χιονισμένο ιερό βουνό Ausangate. Ακόμη και οι έμπειροι πεζοπόροι δυσκολεύονται να το εντοπίσουν. Για να φτάσουν στην κορυφή χρειάζονται τουλάχιστον 6 ημέρες.
Παρ’ όλα αυτά, πλέον γίνονται οργανωμένες εκδρομές στο βουνό με οδηγούς που γνωρίζουν τη διαδρομή. Το κόστος της ξενάγησης ανέρχεται στα 30 δολάρια.
Το National Geographic το έχει κατατάξει στα 100 μέρη που πρέπει ο καθένας μας να δει μία φορά στη ζωή του.
Δείτε το βίντεο με το μαγευτικό βουνό στο Περού:
valueforlife.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου