Amfipoli News: Πως τρία ξαδέλφια με καταγωγή από τις Σέρρες έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία καρυκευμάτων στην Ελλάδα

Τετάρτη 11 Ιουλίου 2018

Πως τρία ξαδέλφια με καταγωγή από τις Σέρρες έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία καρυκευμάτων στην Ελλάδα



Πως τρία ξαδέλφια με καταγωγή από τις Σέρρες έχουν δημιουργήσει την μεγαλύτερη εταιρεία βοηθητικών γευστικών υλών και καρυκευμάτων στην Ελλάδα
Σχεδόν όλες οι μεγάλες ελληνικές εταιρείες αλλαντικών της χώρας συνεργάζονται με την Provil για να δώσουν κάτι ιδιαίτερο στην γεύση των προϊόντων της μέσα από τα μπαχαρικά και τα μείγματα καρυκευμάτων που παράγει. Το ίδιο και όλοι οι μεγάλοι παίκτες στην αγορά του γύρου στους οποίους πουλάει προϊόντα αξίας πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Τρικολόρε ζυμαρικά συγκεκριμένων εταιρειών χρωστούν το χρώμα τους στα φυτικά πρόσθετα που παράγει η Provil. Πελάτες της εταιρείας που έχει τις εγκαταστάσεις της στην Σίνδο της Θεσσαλονίκης είναι τόσο αλυσίδες όσο και μεμονωμένα κρεοπωλεία σε όλη της Ελλάδα, εταιρείες μαζικής εστίασης σε όλα τα επίπεδα, από τα πιο gourmet εστιατόρια και τις μεγάλες ξενοδοχειακές μονάδες έως το φαστ φουντ και το σουβλατζίδικο της γειτονίας.
Αυτό που την καθιστά την Provil μοναδική για τα ελληνικά επιχειρηματικά δεδομένα είναι ότι μπορεί να παράγει βοηθητικές γευστικές ύλες και μείγματα καρυκευμάτων και μπαχαρικών που μπορούν να καλύψουν όλο το φάσμα της βιομηχανίας τροφίμων. Πέρα από τα παραπάνω προϊόντα παράγει μαρινάδες, ζωμούς, σάλτσες, ντιπ κ.α. (περίπου 650 κωδικούς) ενώ μπορεί να παρασκευάσει -σχεδόν – οποιοδήποτε προϊόν της ζητηθεί καθώς διαθέτει ένα ιδιαίτερα καταρτισμένο τμήμα έρευνας και τεχνολογίας 8 ατόμων (σ.σ. σχεδόν το 10% του συνολικού προσωπικού της Provil). Παράλληλα συνεργάζεται με 2 πανεπιστημιακά ιδρύματα με σκοπό την παραγωγή καινοτόμων προϊόντων που θα αποτελέσουν σημαντική μελλοντική επένδυση. Για την επένδυση αυτή η εταιρεία έχει προχωρήσει στην αγορά γειτονικού οικοπέδου στις εγκαταστάσεις στην Σίνδο.




Provil: Η “άγνωστη” εταιρεία από την Θεσσαλονίκη που σίγουρα έχεις δοκιμάσει προϊόντα της

H εταιρεία ιδρύθηκε το 1993 από τον Χρήστο Βογιάννο και λίγο μετά εντάχθηκαν σ’ αυτήν οι εξάδελφοι του Γιώργος και ο Κωνσταντίνος Βογιάννου, όλοι με σπουδές πάνω στην τεχνολογία τροφίμων, την επεξεργασία του κρέατος και με εμπειρία στον κλάδο. Αρχικά η εταιρεία ξεκίνησε ως εισαγωγική, ενώ στην πορεία μπήκε τόσο στην εγχώρια παραγωγή όσο και στις εξαγωγές.

Παράγει στην Ελλάδα την ρίγανη που αγόραζε από Τουρκία

H Provil επεκτάθηκε και στον τομέα των καλλιεργειών ελληνικών βοτάνων με σκοπό να αποκτήσει ακόμη ποιοτικότερα προϊόντα και πρώτες ύλες. Δημιούργησε την εταιρία Kampos Greek Herbs σε συνεργασία με παραγωγούς. Η εταιρεία στηρίζεται στη συμβολαιακή γεωργία, θέλοντας να οικοδομήσει μία σταθερή σχέση με τους καλλιεργητές. Παράγει ήδη ρίγανη στην περιοχή του Σοχού και έχει πρόγραμμα σύντομα να καλλιεργήσει και μέντα, στη Θράκη, θυμάρι και δενδρολίβανο. Με την κίνηση αυτή η εταιρεία υποκατέστησε τις εισαγωγές που έκανα από την Τουρκία με ελληνική ρίγανη, παράγοντας μάλιστα διπλάσια ποσότητα από αυτή που αγόραζε απο την γειτονική χώρα.
Παράλληλα τα τελευταία χρόνια έχει αναπτυχθεί τμήμα εξαγωγών οι οποίες πλέον καλύπτουν το 8% των συνολικών πωλήσεων. Κύριες αγορές είναι αυτές της Ρωσίας, των Βαλκανίων και της Κύπρου ενώ δυναμικά εισέρχεται και στις χώρες του αραβικού κόσμου. Ωστόσο, η μεγαλύτερη συμβολή της είναι η υποστήριξη της ελληνικής εστίασης και της ελληνικής κουζίνας, μέσα από τα προϊόντα της όπως ελληνικές σάλτσες (όπως αυγολέμονο, σαγανάκι), έτοιμες σάλτσες δημιουργίας παραδοσιακών πιάτων (για παράδειγμα σπεντζοφάι, σουτζουκάκια σμυρναίικα), βοηθητικά μίγματα (όπως για κεφτεδάκια ή για τον κλασικό ελληνικό γύρο), μίγματα μπαχαρικών. Υποστηρίζει επίσης πολλές εταιρίες παρασκευής γύρου, doner και shaworma στο εξωτερικό.




Provil: Η “άγνωστη” εταιρεία από την Θεσσαλονίκη που σίγουρα έχεις δοκιμάσει προϊόντα της

Πέρα από τον επαγγελματικό τομέα η Provil απευθύνεται εδώ και λίγο καιρό και στον τελικό καταναλωτή μέσω της σειράς “Cook at Home” η οποία είναι διαθέσιμη στα περισσότερα σούπερ μάρκετ. Η σειρά αυτή έχει σκοπό να βοηθήσει τον σύγχρονο άνθρωπο, ο οποίος διαθέτει περιορισμένο χρόνο, να μαγειρέψει στο σπίτι εύκολα μα και πολύ νόστιμα και υγιεινά πιάτα.
Σε οικονομικό επίπεδο η Provil κατάφερε στην δεκαετία, σχεδόν, της ύφεσης να τριπλασιάσει τις πωλήσεις της καθώς ο κύκλος εργασιών από 3,09 εκατ. ευρώ που ήταν το 2008 εκτιμάται ότι θα διαμορφωθεί πάνω από 9 εκατ. ευρώ φέτος (8,08 εκατ. ευρώ το 2017). Ακόμη πιο δυναμική η πορεία που ακολουθούν και τα κέρδη προ φόρων τα οποία από 370 χιλ. ευρώ το 2008 έφθασαν τα 1,66 εκατ. ευρώ το 2017.
Κωστής Χριστοδούλου
news247.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου