Amfipoli News: Εμφυτεύματα: Η πιο αξιόπιστη λύση για τον οδοντιατρικό ασθενή

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2020

Εμφυτεύματα: Η πιο αξιόπιστη λύση για τον οδοντιατρικό ασθενή


Τα εμφυτεύματα αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση για τον ασθενή προσφέροντάς του αυτοπεποίθηση και λειτουργία πολύ κοντά στα φυσικά του δόντια.
Οι περισσότεροι από εμάς θεωρούμε δεδομένο το έργο που επιτελούν τα φυσικά μας για πολλά χρόνια. Σπάνια εκτιμάμε το πόσο εύκολα δαγκώνουμε ένα σκληρό κομμάτι τροφής ή ένα σαρκώδες καλαμπόκι. Μπορούμε επίσης να μιλάμε και να χαμογελάμε όταν τα δόντια μας μπορούν να λειτουργούν χωρίς πόνο. Το θεωρούμε όμως απολύτως φυσιολογικό.
Όλα αλλάζουν όταν χάνουμε κάποιο ή κάποια δόντια ή όταν βρισκόμαστε αντιμέτωποι με μια μειωμένη ικανότητα των δοντιών μας να εκτελέσουν τις φυσιολογικές τους λειτουργίες. Τότε εκτιμούμε την τεράστια αξία τους και αρχίζουμε να σκεφτόμαστε την καλύτερη δυνατή λύση για την αποκατάστασή τους. Τα εμφυτεύματα αποτελούν την πιο αξιόπιστη λύση και συχνά τη μόνη επιλογή μας σύμφωνα με την Οδοντίατρο Ιωάννα Καζάκου, DDS, MSc., καθώς τα πλεονεκτήματά τους είναι τα ακόλουθα :
• Μας δίνουν την αίσθηση και την εμφάνιση των φυσικών δοντιών.
• Δε χρειάζεται να τροχίσουμε τα παρακείμενα δόντια για την τοποθέτηση προσθετικών εργασιών ( γεφυρών ).
• Δεν έχουμε σε βάθος χρόνου συρρίκνωση της οστικής μάζας του οστού της γνάθου.
• Αισθανόμαστε απόλυτα σταθερές τις προσθετικές εργασίες επί των εμφυτευμάτων.
• Αποκτούμε τέλεια μασητική ικανότητα.
• Έχουμε εξαιρετική άρθρωση παρά το γεγονός ότι έχουν χαθεί τα φυσικά μας δόντια.
• Διαθέτουμε αυξημένη αυτοπεποίθηση, διότι τίποτα δε μας θυμίζει την απώλεια των δοντιών μας.
Υπάρχουν όμως κίνδυνοι κατά την τοποθέτηση των εμφυτευμάτων ;
Η χειρουργική των εμφυτευμάτων έχει αποδειχθεί επιτυχημένη για εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους εδώ και πάρα πολλά χρόνια. Ενδέχεται σπανιότατα κάποιο εμφύτευμα να χαθεί χωρίς προφανή λόγο, πιθανότητα που εμπεριέχεται στο φυσιολογικό ποσοστό αποτυχίας κάθε διαδικασίας. Βέβαια για να αγγίξει το ποσοστό επιτυχίας πολύ υψηλά επίπεδα, όπως χαρακτηριστικά τονίζει η Οδοντίατρος Ιωάννα Καζάκου, θα πρέπει η όλη διαδικασία να είναι καλά προεγχειρητικά σχεδιασμένη, να επιτελεσθεί από εξειδικευμένο γιατρό, να υπάρχει έμπειρο επιτελείο στο καλά εξοπλισμένο οδοντιατρείο, να χρησιμοποιηθούν υψηλής ποιότητας υλικά και τέλος να έχει επιλεγεί το κατάλληλο προφίλ ασθενή.
Η καταλληλότητα του ασθενούς κρίνεται από το ιατρικό του ιστορικό, από το πόσο διατεθειμένος είναι να ακολουθήσει τις οδηγίες του γιατρού, από το πόσο καλά θα συντηρεί τις αποκαταστάσεις που θα έχει στο στόμα του.
Συμπερασματικά, κίνδυνοι δεν υπάρχουν αρκεί ο ασθενής να κάνει σωστή επιλογή γιατρού, αλλά και ο γιατρός σωστή επιλογή περιστατικού.
Ιωάννα Καζάκου
stoma.com.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου