ΥΛΙΚΑ
250 γραμ βούτυρο κατά προτίμηση adoro
Μία κούπα ζάχαρη άχνη
4 Αυγά
200 ml κρέμα γάλακτος
1/2 Κούπα σιμιγδάλι χόνδρο
1,1/2 Κούπα αλεύρι φαρίνα
2 Κουταλάκια του γλυκού baking powder
Χυμό από 1,5 λεμόνια μέτρια.
Ξύσμα λεμονιού από ένα ολόκληρο λεμόνι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπήστε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά στη συνέχεια προσθέστε ένα ένα τα αυγά ,προσθέστε τον χυμό λεμονιού και το ξύσμα λεμονιού την κρέμα γάλακτος το σιμιγδάλι Το αλεύρι το baking powder.!!
Ανακατέψτε πολύ καλά το μείγμα... Βουτυρώστε μία φόρμα του κέικ, πασπαλίστε με λίγο αλεύρι ρίχνετε τον χυλό από το κέικ και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50 λεπτά σε αντιστάσεις.!!
Για το σιρόπι.!!
1,1/2 κούπα ζάχαρη
1 κούπα νερό
Χυμό από μισό λεμόνι και μισή λεμονόκουπα.. Όλα μαζί σε ένα μικρό κατσαρολάκι να βράσουν για 10 λεπτά, ρίχνουμε το σιρόπι χλιαρό σε κρύο κέικ και όσο σιρόπι εσείς θέλετε .....
Tip.. Την μισή λεμονόκουπα που θα ρίξετε για να βράσετε το σιρόπι μπορείτε να την κόψετε σε φέτες βράζοντας στο σιρόπι η και λίγες φέτες παραπάνω εάν θέλετε, και με αυτές στο τέλος να διακοσμήσετε το κέικ σας.!!!
Gogo Samiou προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου