Συστατικά
450-550 γρ αλεύρι
100 ml νερό
100 ml γάλα
1 κουταλιά ξερή μαγιά
1 φακελάκι μπέικιν
1 κουταλάκι λευκό ξύδι
2 κουταλιές γιαούρτι
1 κουταλάκι ζάχαρη
50 ml σπορέλαιο
1 αυγό
Λίγο αλάτι
50 γμ μαλακό βούτυρο
50 ml σπορέλαιο
Οδηγίες
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα.
Χτυπάμε ελαφρώς το αυγό και προσθέτουμε το σπορέλαιο.
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το μπέϊκιν, το ξύδι και ανακατεύουμε να φουσκώσει.
Βάζουμε 4-5 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
Προσθέτουμε το νερό, λίγο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε.
Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
Όταν είναι έτοιμη την καλύπτουμε με μεμβράνη, πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
Όταν φουσκώσει την βάζουμε σε καλά αλευρωμένο πάγκο και την κάνουμε μπαστούνι.
Την χωρίζουμε σε 8 μέρη και τα κάνουμε μπαλάκια.
Τα αλευρώνουμε και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
Αναμειγνύουμε το μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου) με το σπορέλαιο και αλείφουμε τα φύλλα.
Τα βάζουμε ανά τετράδες και τα κάνουμε ρολά.
Κόβουμε σε ρολάκια και τα πατάμε ελαφρώς με το χέρι.
Βάζουμε τη γέμιση της επιλογής μας και διπλώνουμε στην μέση.
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
foodaholics.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου