Amfipoli News: Τα οφέλη που έχουν τα Καρύδια στην υγεία μας!

Σάββατο 10 Απριλίου 2021

Τα οφέλη που έχουν τα Καρύδια στην υγεία μας!


Tα καρύδια υπερτερούν σε σχέση με τους άλλους ξηρούς καρπούς σε ένα πράγμα: περιέχουν τα υγιεινά ω3 λιπαρά . Αυτό κάνει τα καρύδια τόσο ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.

Τα καρύδια περιέχουν γλουταθειονίνη , ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην ανάπτυξη των λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πλούσια σε α- λινολεικό οξύ που βοηθάει στην μείωση των επιπέδων χοληστερόλης και στην τόνωση της υγείας της καρδιάς, ενώ οι βιταμίνες Β που περιέχουν παράγουν ενέργεια και βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία .
Η περιεκτικότητα τους σε βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος..Tα καρύδια υπερτερούν σε σχέση με τους άλλους ξηρούς καρπούς σε ένα πράγμα: περιέχουν τα υγιεινά ω3 λιπαρά . Αυτό κάνει τα καρύδια τόσο ευεργετικά για την υγεία της καρδιάς.
Nutritional-Facts-Walnuts
Θρεπτικά συστατικά: Βιταμίνες Β1 , Β2 , Β3 , Β5 , Β6 , Ε , φολικό οξύ , ασβέστιο , σίδηρος , σελήνιο , ψευδάργυρος , γλουταθειονίνη , ω3 , ω6 λιπαρά.

Ο ΕΓΚΕΦΑΛΟΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΛΛΩΣΤΕ ΚΑΤΑ 60% ΑΠΟ ΛΙΠΟΣΚΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΤΡΙΤΟ ΑΥΤΟΥ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΑΠΟΤΕΛΕΙΤΑΙ ΑΠΟ Ω3 ΛΙΠΑΡΑ.

Κυρίως αυτά τα ω3 λιπαρά είναι υπέθυνα για την πολύ γρήγορη αγωγιμότητα στον εγκέφαλο.
Ποιες είναι όμως οι διατροφικές ιδιότητες των καρυδιών;
Διατροφικά οφέλη από τη κατανάλωση καρυδιών
• Τα καρύδια είναι μεν πλούσια σε ενέργεια αλλά περιέχουν πληθώρα θρεπτικών συστατικών και φυτικών ινών, όπως ιχνοστοιχεία, μέταλλα, αντιοξειδωτικά και βιταμίνες που προάγουν την υγεία του οργανισμού.
• Τα καρύδια περιέχουν ω3 λιπαρά οξέα σε μεγαλύτερη συγκέντρωση απ' ότι οι υπόλοιποι ξηροί καρποί. Το αποτέλεσμα της τακτικής κατανάλωσης των λιπαρών αυτών είναι η πτώση της LDL χοληστερόλης (κακή χοληστερόλη) και η αύξηση της καλής HDL χοληστερόλης. Γενικότερα τα ω3 λιπαρά οξέα, ενισχύουν την καρδιαγγειακή λειτουργία και επιπρόσθετα έχουν αντιφλεγμονώδη δράση.
Οι φυτικές ίνες που περιέχουν τα καρύδια βελτιώνουν τη λειτουργία του εντέρου προλαμβάνοντας τη δυσκοιλιότητα, προστατεύουν από καρδιοπάθειες-διαβήτη και καρκίνο, μας δίνουν ένα αίσθημα κορεσμού και μας βοηθάνε να διατηρούμε ένα υγιές βάρος.
*Όμως καλό είναι πάντα να θυμόμαστε σε σχέση με την κατανάλωση όλων των τροφών ότι Παν μέτρον Άριστον.Οπότε με μέτρο στην κατανάλωση τους.
panosplatritis.health
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου