Amfipoli News: Οι επιβλητικοί κρατήρες των Διδύμων Αργολίδας - Από ψηλά αποτελούν ένα απόκοσμο, εξωγήινο θέαμα (βίντεο)

Κυριακή 26 Ιουνίου 2022

Οι επιβλητικοί κρατήρες των Διδύμων Αργολίδας - Από ψηλά αποτελούν ένα απόκοσμο, εξωγήινο θέαμα (βίντεο)



Οι επιβλητικοί κρατήρες των Διδύμων Αργολίδας που προκαλούν δέος στον επισκέπτη. Από ψηλά αποτελούν ένα απόκοσμο, εξωγήινο θέαμα (Drone Video)

Στο παρακάτω βίντεο θα απολαύσετε μια εντυπωσιακή πτήση πάνω από τους αινιγματικούς κρατήρες των Διδύμων Αργολίδας.

Τα χρώματα του τοπίου αλλά και οι ίδιοι οι κρατήρες προκαλούν πραγματικό δέος. Οι επιστήμονες εικάζουν ότι πρόκειται για κατακρήμνιση σπηλαίων αλλά η όψη τους θυμίζει κρατήρες μετεωριτών, όμοιοι με εκείνους που βρίσκονται στο φεγγάρι.

Η απόλυτη σιωπή που επικρατεί στο εσωτερικό τους "σπάει" μόνο από τα τιτιβίσματα πτηνών που ακούγονται με αντήχηση, λόγω του κυκλικού σχήματος τους.

Στον έναν από τους δύο κρατήρες υπάρχουν δύο εκκλησάκια της βυζαντινής και μεταβυζαντινής περιόδου (11ος - 14ος αιώνας). Είναι το καλά κρυμμένο "μυστικό". Το βάθος του μικρού κρατήρα είναι 80 μέτρα μέσα στα στρώματα των προσχώσεων και η διάμετρος του είναι 150 μέτρα. Στα εσωτερικά κάθετα τοιχώματα όπου κάποιος κατέρχεται μέσω μιας κλιμακωτής στοάς, είναι ριζωμένα τα εκκλησάκια της Μεταμορφώσεως προς βορρά και του Αγίου Γεωργίου προς τον νότο. Και τα δύο εκκλησάκια είναι λαξευμένα μέσα στο βράχο.

Και εδώ έχουμε το δεύτερο "μυστικό". Μέσα στον Άγιο Γεώργιο υπάρχουν επιγραφές με Λατινικούς χαρακτήρες, μία ιστορική επιγραφή που σημειώνει το πέρασμα του Θωμά του Παλαιολόγου (1409/10 - 1465), αλλοτινού Ηγεμόνα της Πελοποννήσου, καθώς επίσης και μία παλιά πέτρινη κολυμβήθρα.


Ανατολικά της Εκκλησίας υπάρχει μικρή δεξαμενή της οποίας τα τοιχώματα έχουν επιστρωθεί με είδος πορσελάνης και ανατολικότερα σε ύψος 25 μέτρων μία οπή που ονομάζεται "Ασκηταρειό" όπου οι ασκητές ανέρχονται με σκοινί.

Στα Δίδυμα κατά την περίοδο της άνοιξης πραγματοποιείται η γιορτή της τουλίπας καθώς η περιοχή των Διδύμων είναι μία από τις λίγες περιοχές στην Ελλάδα που συναντάται αυτοφυής τουλίπα.

Τα Δίδυμα είναι το μεγαλύτερο χωριό του δημοτικού διαμερίσματος των Διδύμων που το απαρτίζουν έξι συνολικά χωριά. Τα υπόλοιπα πέντε χωριά είναι, Το Λουκαΐτι, η Πελεή, Το Ράδο, Ο Άγιος Ιωάννης και το Σαλάντι. Τα περισσότερα από αυτά είναι ημιορεινά και βρίσκονται περιμετρικά του όρους Δίδυμο. Το Σαλάντι είναι παραθαλάσσιος οικισμός και αποτελείται κυρίως από εξοχικές κατοικίες. Διαθέτει μία από τις μεγαλύτερες παραλίες της νότιας Αργολίδας, με χαρακτηριστικό της το ψιλό λευκό βότσαλο. Βορειότερα του βρίσκεται ο επίσης παραθεριστικός οικισμός Άγιος Ιωάννης. Διοικητικά, ανήκουν στον δήμο Κρανιδίου.

Η drone παραγωγή του haanity, είναι όπως πάντα εντυπωσιακή:

 
news247.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου