Amfipoli News: Τα «κόκκινα» σημεία ενδιαφέροντος στον ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ!!!

Δευτέρα 17 Ιουλίου 2023

Τα «κόκκινα» σημεία ενδιαφέροντος στον ΤΥΜΒΟ ΚΑΣΤΑ!!!


Τα «κόκκινα» σημεία ενδιαφέροντος στον Καστά.

Στα πλαίσια του 31 ΑΕΜΘ, ο καθ. Τσόκας παρουσίασε την δουλειά της ερευνητικής του ομάδας σχετικά με τις ηλεκτρικές διασκοπήσεις στον Τύμβο Καστά.

Παρουσίασε για πρώτη φορά στα παγκόσμια χρονικά, μια απολύτως καινοτόμο μέθοδο ηλεκτρικής διασκόπησης που αναπτύχθηκε αποκλειστικά και μόνο και με αφορμή την διασκόπηση του εσωτερικού του Τύμβου Καστά. 

Η μεθοδολογία αυτή βασίζεται σε ένα τεράστιο πλέγμα πρωτότυπων δίδυμων ηλεκτροδίων που έχουν εμφυτευτεί στο έδαφος του Τύμβου καθώς και στην ανάπτυξη ενός πρωτοποριακού αλγορίθμου επεξεργασίας του ηλεκτρικού σήματος. 

Η μέθοδος πιθανόν να προσφέρει καλύτερη διακριτική ικανότητα και μικρότερο σφάλμα μέτρησης από τις συμβατικές ηλεκτρικές διασκοπήσεις. Η δημοσίευση της παρούσας μεθόδου τελεί υπό κρίση σε διεθνές επιστημονικό περιοδικό.

Η πρωτοποριακή αυτή μέθοδος λοιπόν, αποκαλύπτει διάφορες τομογραφίες του τύμβου σε πλήθος διαφορετικών υψων από το επίπεδο της θάλασσας. 
Συνδυασμός όλων των τομογραφιών θα μπορούσε να προσφέρει μια τρισδιάστατη απεικόνιση των ενδεχομενων σημείων ενδιαφέροντος.

Στην εικόνα που παραθέτουμε παρακάτω, απεικονίζεται ένα τυπικό τομογράφημα σε ύψος 86.6 μέτρα από το ύψος της θάλασσας ή αλλιώς 15 μέτρα περίπου από την σημερινή επιφάνεια του Τύμβου. Με ερυθρό χρώμα απεικονίζονται τα σημεία διαφορετικής πυκνότητας, όπως προκύπτουν από την προαναφερόμενη μέθοδο του καθ. Τσόκα.

Ταυτόχρονα, επί του τομογραφήματος προσθέσαμε σε αντιπαραβολή, κάποια παλιότερη πρόταση που έγινε από αυτήν εδώ τη σελίδα σχετικά με επιπλέον θέσεις ενδιαφέροντος εντός του Τύμβου. Οι θέσεις αυτές προτάθηκαν επί της λογικής ότι το Μνημείο πιθανόν να αποτελείται από σύμπλεγμα αρχιτεκτονημάτων που εκμεταλλεύονται μεγάλο τμήμα του χώρου που περικλείει ο περίβολος. 
Ταυτόχρονα όμως γίνεται η υπόθεση εργασίας ότι το σύμπλεγμα αυτό θα υπακούει στην ίδια Αρχιτεκτονική φιλοσοφία που υπαγορευεται αφενός μεν από το Μνημείο που βρέθηκε ως τώρα καθώς αφετέρου δε από το σχεδιασμό του περιβολου. 
Εχει ενδιαφέρον το γεγονός ότι οι ερυθρές απεικονίσεις του τομογραφήματος παρουσιάζουν συμμετρία και προσανατολισμό ανάλογο με το υποθετικό σχήμα που παρουσιάσαμε πριν 2.5 χρόνια.

Μόνον οι ανασκαφές θα αποδείξουν τι ακριβώς κρύβει ο Τύμβος Καστά και τι ακριβώς είναι οι τεράστιες κόκκινες κηλίδες που μας παρουσίασε ο καθ. Τσόκας.

f.b: Τα ἀπόρρητα του Τύμβου Καστά
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου