Αρχίζουν να μαυρίζουν οι μπανάνες;
Φτιάξε «Παγωτό με Καραμελωμενη Μπανάνα» χωρίς παγωτομηχανη.
Ο κλασικός τρόπος δλδ 😍 Η συνταγή είναι της «Αργυρώς» πραγματικά πολύ νόστιμο!
Τι και Πως:
• 4 ώριμες μπανάνες
• 3κ. σ. μαύρη ζάχαρη
• 2 κ. σ. βούτυρο
• 1 ζαχαρούχο γάλα 400 γρ.
• 1 κουτί φυτική σαντιγί σε κουτί (ermol ή morfat)
• 1 εβαπορέ γάλα πολύ παγωμένο ( το βαζω κατάψυξη για λίγο)
1.βάζουμε πρώτα σε ταψάκι αντικολλητικό τις μπανάνες κομμένες σε φέτες. Προσθέτουμε το βούτυρο και τη μαύρη ζάχαρη. Ανακατεύουμε και ψήνουμε για 10 λεπτά στους 200 βαθμούς C να μαλακώσουν. Αφήνουμε να κρυώσουν. Τις λιώνουμε με πιρούνι.
2.Χτυπάμε τη φυτική σαντιγί για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ.
Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα. Προσθέτουμε το παγωμένο εβαπορέ και χτυπάμε για 3 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα.
3.Παγώνουμε στην κατάψυξη το μείγμα για 45 λεπτά μέχρι να κάνει σώμα και να σταθεροποιηθεί. Τότε, το ξαναχτυπάμε για 5 λεπτά σε δυνατή ταχύτητα στο μίξερ να αφρατέψει καλά και προσθέτουμε τις καραμελωμένες μπανάνες.
4.Παγώνουμε το παγωτό στην κατάψυξη μέχρι να σφίξει.
Όσες πιο πολλές φορές το παγώσουμε και το χτυπήσουμε-αφρατεύσουμε στο μίξερ, τόσο πιο αφράτο και χωρίς κρυστάλλους, θα γίνει το παγωτό.
Εγω τρίβω και κουβερτούρα από πάνω
Marilena Pappa προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου