Υλικά Συνταγής
2 αυγά θερμ. δωμ.
1 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 πρέζα ζάχαρη
1/4 κ.γ. αλάτι
1¼ φλ. γάλα φρέσκο
2 κ.σ. βούτυρο λιωμένο και κρύο
λίγο βούτυρο για το ψήσιμο
Για το σερβιρισμα
φρέσκα φρούτα εποχής
μέλι ή λιωμένη σοκολάτα
ζαμπόν και τυρί
ή ό
τι άλλο σας αρέσει
Εκτέλεση
Όλα τα υλικά για τις κρέπες να είναι σε θερμοκρασία δωματίου. Σε ένα μπολ, βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Προσθέτουμε το γάλα, το αλεύρι κοσκινισμένο, το βούτυρο, τη ζάχαρη και το αλάτι. Χτυπάμε καλά με σύρμα τον χυλό να ενωθούν τα υλικά.
Αφήνουμε το μείγμα να μείνει και να σταθεί για 1 ώρα. Αν ο χυλός είναι παχύς, ρίχνουμε λίγο γάλα. Βουτυρώνουμε με λίγο μαλακό βούτυρο ένα αντικολλητικό τηγάνι, ρίχνουμε λίγη ποσότητα από το μείγμα και κουνάμε το τηγάνι μέχρι να απλωθεί και να πάρει το επιθυμητό σχήμα η κρέπα.
Ψήνουμε για 1′ σε μέτρια φωτιά και αναποδογυρίζουμε. Ψήνουμε 30″ και από την άλλη πλευρά.
Βγάζουμε την κρέπα σε πιάτο. Προσθέτουμε τα υλικά της επιλογής μας και φτιάχνουμε αλμυρές κρέπες (γεμίζουμε με ζαμπόν και τυρί κτλ) ή γλυκιές κρέπες (περιχύνουμε με λιωμένη σοκολάτα ή μέλι ή προσθέτουμε φρούτα).
Τις διατηρούμε στην κατάψυξη αφού πρώτα κρώσουν και βαλουμε ανάμεσα από μία λαδόκολλα και μετά σε ναυλον σακουλίτσα.
Η συνταγή είναι της Αργυρώς Μπαρμπαρήγου και η εκτέλεση από Μιχαέλα Στεφανούδης -οι χρυσοχέρες.
mageirikhkaisuntages
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου