Μια πανεύκολη συνταγή για ένα υπέροχο γλυκό ψυγείου της στιγμής.Κορμός σοκολάτας με γκοφρετίνια της στιγμής. Απλά απολαύστε το …
Χρόνος: 15 λ
Δυσκολία: Εύκολη για αρχάριους
Υλικά συνταγής
- 250 γρ. κουβερτούρα
- 200 γρ. βιτάμ κλασικό σε θερμοκρασία δωματίου
- 1 ½ πακέτο γκοφρετίνια
- 1/4 φλ. τσαγιού φουντούκια ανάλατα χοντροκομμένα [προαιρετικά]
- 1/2 φλ. τσαγιού μπράντι
- 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη
- 1/3 φλ. τσαγιού κακάο
- 2 κ.σ. βιτάμ για επικάλυψη
- φλύδες σοκολάτας για γαρνίρισμα
Εκτέλεση συνταγής
- Μισή ώρα πριν φτιάξετε τον κορμό βγάζετε το βιτάμ από το ψυγείο για να μισολιώσει και έλθει σε θερμοκρασία δωματίου. Λιώνετε τα 125 γρ. κουβερτούρας σε μπεν-μαρί.
- Σε ένα μπολ ρίχνετε το βιτάμ και προσθέτετε τη ζάχαρη, το κακάο, τη λιωμένη σοκολάτα, το μπράντι, τα χοντροκομμένα φουντούκια [προαιρετικά] και τα γκοφρετίνια σοκολάτας τριμμένα με τα δάχτυλα. Ανακατεύετε με τα χέρια έως ότου να γίνουν ομοιογενές και σφιχτό μείγμα.
- Πλάθετε το μείγμα σε ρολό, το τυλίγετε με μια λαδόκολλα και το βάζετε στο ψυγείο για 2 ώρες τουλάχιστον. Μόλις ο κορμός κρυώσει, βγάζετε τη λαδόκολλα προσεκτικά και το βάζετε σε πιατέλα.
- Λιώνετε άλλα 125 γρ. σοκολάτας, προσθέτετε 2 κουταλιές βιτάμ, ανακατεύετε για να ενωθούν και περιχύνετε τον κορμό. Πασπαλίζετε με φλύδα σοκολάτας.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου