Amfipoli News: Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης

Κυριακή 28 Φεβρουαρίου 2021

Τάρτα με καραμελωμένα πράσα και γραβιέρα Κρήτης


Υλικά: 
1 φύλλο κουρού
2 πράσα μεγάλα 
1 κρεμμυδάκι φρέσκο
7 φέτες ζαμπόν 
200 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό 
200 γρ. Γραβιέρα Κρήτης πικάντικη 
2 αυγά 
Ελαιόλαδο 
Αλάτι 
Πιπέρι 
Πάπρικα γλυκιά

Εκτέλεση: 
Πλένουμε καλά τα πράσα, το κρεμμυδάκι και τα κόβουμε κομματάκια, όπως και το ζαμπόν. 
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο στο τηγάνι και σοτάρουμε το ζαμπόν μέχρι να αρχίσει να παίρνει λίγο χρώμα.
Ρίχνουμε τα πράσα και το κρεμμυδάκι και ανακατεύουμε καλά. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και σοτάρουμε για 10-15 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν και να τραβήξουν όλα τα υγρά τους... το αποσύρουμε από την φωτιά και το αφήνουμε να χλιαρεψει.. χτυπάμε σε ένα μπολ τα αυγά με το γιαούρτι, 
Ρίχνουμε τα πράσα και την γραβιέρα και ανακατεύουμε καλά.. 
Βουτυρωνουμε μια ταρτιέρα ( 27 εκ.) και απλώνουμε το φύλλο κουρού. 
Το τρυπάμε με ένα πιρούνι και Ρίχνουμε την γέμιση μας... ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° C στον αέρα για 35-40 λεπτά.

‎Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou‎ προς "ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ".
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου