Amfipoli News: Λικέρ μανταρίνι (madarinchello)

Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2020

Λικέρ μανταρίνι (madarinchello)


Πολύ ιδιαίτερο λικέρ - ένας μοναδικός τρόπος για να γεύεστε το άρωμα του μανταρινιού όλη τη χρονιά!


Υλικά Συνταγής
10 μανταρίνια
10 γαρύφαλλα (μοσχοκάρφια)
700 ml κονιάκ
1½ φλ. ζάχαρη
1½ φλ. νερό

Εκτέλεση
Για το λικέρ μανταρίνι, διαλέγουμε μανταρίνια ώριμα και σφιχτά, χωρίς χτυπήματα και τα πλένουμε πολύ καλά. Τα τρυπάμε πολλές φορές με πιρούνι γύρω γύρω. Καρφώνουμε από 1 μοσχοκάρφι σε κάθε μανταρίνι, τα τοποθετούμε σε βάζο που κλείνει αεροστεγώς. Τα σκεπάζουμε με κονιάκ. Κλείνουμε το βάζο και τα αφήνουμε να μείνουν το λιγότερο για 3 εβδομάδες.

Μετά από 3 εβδομάδες κάνουμε σιρόπι την ζάχαρη με το νερό, βράζοντάς τα για 2’-3’. Το αφήνουμε να κρυώσει καλά. Σουρώνουμε το αλκοόλ από τα μανταρίνια και το ενώνουμε με το κρύο πλέον σιρόπι. Σουρώνουμε το λικέρ σε ψιλή σίτα και το βάζουμε σε μπουκάλι που να κλείνει καλά (γυάλινο). Το αφήνουμε για 2 εβδομάδες. Έπειτα το παγώνουμε και σερβίρουμε.

argiro.gr
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου