Amfipoli News: Δέκα κατηγορίες κατά της χειραγώγησης της παγκόσμιας υγείας από το Ίδρυμα Γκέιτς. Α Μέρος.

Δευτέρα 20 Απριλίου 2020

Δέκα κατηγορίες κατά της χειραγώγησης της παγκόσμιας υγείας από το Ίδρυμα Γκέιτς. Α Μέρος.


Του Κωνσταντίνου Παπαδόπουλου.

Σε αυτό και στο επόμενο άρθρο θα παραθέσω παραδείγματα από 10 περιπτώσεις που δημιουργούν υποψίες πως το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς έχει σαν στόχο τη χειραγώγηση του τομέα της παγκόσμιας υγείας. Η χειραγώγηση αυτή γίνεται μέσω καταλυτικής χρηματοδότησης διεθνών οργανώσεων υγείας όπως η GAVI (προωθεί προγράμματα μαζικών εμβολιασμών σε διάφορες χώρες), ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας, το PATH κλπ. Γίνεται μέσω διαπλοκής του Ιδρύματος Γκέιτς με τις μεγάλες φαρμακευτικές εταιρίες αλλά και με υπερεθνικούς οργανισμούς όπως η UNICEF. Γίνεται επίσης μέσω χρηματοδότησης πανεπιστημίων και θινκ τανκς. Ουσιαστικά το Ίδρυμα Γκέιτς σε συνεργασία με τις οργανώσεις υγείας που χρηματοδοτεί έχει γίνει ο Δούρειος Ίππος των μεγάλων πολυεθνικών του φαρμάκου ώστε να κλείνουν μεγάλες συμφωνίες στον τομέα της υγείας με αρκετές χώρες.

Εμβολιασμοί

Εμμονή του Μπιλ Γκέιτς ήταν από χρόνια οι μαζικοί εμβολιασμοί ιδιαίτερα στις φτωχές χώρες. Πλέον έχει περάσει στο επόμενο στάδιο όπου προωθεί τους μαζικούς εμβολιασμούς με ψηφιακό πιστοποιητικό. Ενώ ταυτόχρονα φιλοδοξεί όχι απλά να ανακαλύψει το εμβόλιο κατά του κορονοϊού μέσω 7 εταιρειών που χρηματοδοτεί αλλά και να συμβουλεύει την παγκόσμια κοινότητα για το πως θα συμπεριφέρεται στη διάρκεια της επιδημίας. Πολλές δραστηριότητες του αλλά και οι ίδιες οι δηλώσεις του δείχνουν πως δεν στοχεύει μόνο σε οικονομικά κέρδη από την ενασχόληση του με την παγκόσμια υγεία. Θέλει αφενός να γίνει ο Βιολογικός Μεγάλος Αδελφός συγκεντρώνοντας τα βιομετρικά δεδομένα δισεκατομμυρίων πολιτών στην κεντρική βάση δεδομένων της Microsoft. Και αφετέρου να καθιερωθεί στη συνείδηση της διεθνούς κοινότητας σαν ο παγκόσμιος γκουρού της υγείας αφού όπως φαίνεται διακατέχεται και από κάποιο μεσσιανικό σύνδρομο.

Κένεντι

α) Ο Ρόμπερτ Κένεντι, γιός του δολοφονημένου υπουργού Δικαιοσύνης Ρόμπερτ Κένεντι, είναι ένας δραστήριος δικηγόρος που πέτυχε τον καθαρισμό του ποταμού Χάντσον πετυχαίνοντας την υπεράσπιση του από πολυεθνικές που τον μόλυναν. Πρόσφατα συνέταξε έκθεση με την οποία κατήγγειλε  τον Μπιλ Γκέιτς για διάφορα εγκλήματα που διέπραξε χρησιμοποιώντας σαν πειραματόζωα δοκιμής εμβολίων πληθυσμιακές ομάδες στην Ασία και την Αφρική. Για παράδειγμα στην Ινδία. «Ινδοί γιατροί κατηγορούν την εκστρατεία του Γκέιτς για καταστροφικό εμβόλιο πολιομυελίτιδας που έχει παραλύσει 490.000 παιδιά μεταξύ 2000 και 2017. Το 2017, η ινδική κυβέρνηση έστειλε πίσω τα εμβόλια του Gates και διέλυσε τους Γκέιτς και τους φίλους του από το NAB. Τα ποσοστά παράλυσης της πολιομυελίτιδας υποχώρησαν ραγδαία. Το 2017, ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας παραδέχτηκε διστακτικά ότι η παγκόσμια έκρηξη της πολιομυελίτιδας είναι κυρίως στέλεχος του εμβολίου, που σημαίνει ότι προέρχεται από το Πρόγραμμα Εμβολίων του Γκέιτς. Οι πιο τρομακτικές επιδημίες στο Κονγκό, τις Φιλιππίνες και το Αφγανιστάν συνδέονται όλες με τα εμβόλια του Γκέιτς. Μέχρι το 2018, 3/4 των παγκόσμιων περιπτώσεων πολιομυελίτιδας ήταν από τα εμβόλια του Γκέιτς».
O Ρόμπερτ Κένεντι παραπέμπει σε μια μελέτη για τον αριθμό των 490.000 παιδιών που παρουσίασαν οξεία παράλυση εξαιτίας των εμβολίων. Δημοσιεύθηκε το 2018 και συγγραφείς της είναι οι Rachana Dhiman, Sandeep C. Prakash, Jacob Puliyel και V. Sreenivas. Οι τρεις πρώτοι εργάζονται στο Παιδιατρικό Τμήμα του νοσοκομείου St Stephens στο Δελχί και ο τέταρτος στο Τμήμα Βιοστατιστικής του Ινστιτούτου Ιατρικών Επιστημών της Ινδίας. Διαβάζω στη μελέτη πως οι γιατροί επισημαίνουν ότι ο συνολικός αριθμός των παιδιών που εμφάνισαν οξεία παράλυση την περίοδο 2010-2017 ήταν 640.000, δηλαδή υπήρξαν 491.000 περιπτώσεις παραπάνω του αναμενομένου. Αυτή η τρομακτική αύξηση συσχετίζεται κατ’ αυτούς με τη χορήγηση των εμβολίων. Διαπιστώνουν μάλιστα πως όταν μειώθηκε το ποσοστό των εμβολιασμών, υποχώρησαν και οι περιπτώσεις οξείας παράλυσης.
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6121585/pdf/ijerph-15-01755.pdf

Ινδία 1

β) Έχουμε όμως και συνέχεια στην Ινδία. Το 2009, το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδότησε μελέτες παρατήρησης για δυο εμβόλια κατά του καρκίνου του τραχήλου της μήτρας. Τα εμβόλια χορηγήθηκαν  από την GSK και τη Merck, σε 23.000 νεαρά κορίτσια 9-15 ετών σε απομακρυσμένες ινδικές επαρχίες. Σύμφωνα με το έγκυρο indiatimes.com 7 κορίτσια πέθαναν εξαιτίας των εμβολίων και 1200 εμφάνισαν σοβαρές παρενέργειες όπως στείρωση και επιληπτικές κρίσεις.
Το Ανώτατο Δικαστήριο της Ινδίας εξαιτίας του θανάτου των κοριτσιών διέταξε έρευνα για την υπόθεση..Οι κυβερνητικές επιτροπές αποφάνθηκαν ότι τα πρόσωπα που έκαναν τους εμβολιασμούς διέπραξαν σοβαρές ηθικές παραβιάσεις. Πίεζαν τα ευάλωτα κορίτσια του χωριού, εκφόβιζαν τους γονείς, συμπλήρωναν τα έντυπα συγκατάθεσης με αντιδεοντολογικούς τρόπους και αρνιόντουσαν την ιατρική περίθαλψη στα τραυματισμένα κορίτσια. Αποδείχθηκε ότι το πρότζεκτ των εμβολιασμών προωθούσε το PATH, μια διεθνής οργάνωση υγείας, αλλά η χρηματοδότηση του προερχόνταν από το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς.
“Το Ίδρυμα Γκέιτς οφείλει να αναλάβει την πλήρη ευθύνη γιατί το PATH χρηματοδοτούνταν από αυτό. Είναι επίσης ανήθικο όταν οι άνθρωποι που υπερασπίζονται τους εμβολιασμούς  είναι οι ίδιοι που επίσης επενδύουν συμφέροντα στην ανάπτυξη των εμβολίων.” Αυτά κατέθεσε μεταξύ άλλων ο ακτιβιστής Β Ρουκμίνι Ραό στο Ανώτατο Δικαστήριο.
“Το Ίδρυμα Γκέιτς και η GAVI προωθούν την ατζέντα εμβολιασμών σε πολλές κυβερνήσεις του πλανήτη, συμπεριλαμβανομένης της Ινδίας,” δήλωσε ο Ρίτου Πρίγια Μεχρότρα, καθηγητής της Κοινωνικής Ιατρικής και Δημόσιας Υγείας στο Πανεπιστήμιο Τζαβαχαρλάλ Νεχρού. Ο καθηγητής κατήγγειλε πως ενώ η βιομηχανία βιοτεχνολογίας προωθούσε  όλο και περισσότερα εμβόλια στην Ινδία, το υπουργείο Υγείας δεν εξασφάλιζε τα απαραίτητα τεστ πριν δώσει τη συγκατάθεση να χρησιμοποιηθούν σε κυβερνητικά προγράμματα.

Ινδία 2

γ) Υπήρξε όμως και τρίτος γύρος θανάτων στην Ινδία μετά από τη χρήση ενός ακόμη εμβολίου. Το 2011, το Pentavalent θεωρήθηκε υπεύθυνο για τους θανάτους 54 βρεφών. Ο θάνατος των βρεφών στην Ινδία αποδόθηκε σε “δυσμενή περιστατικά που ακολούθησαν τον εμβολιασμό”. Το εμβόλιο χρησιμοποιήθηκε επίσης στη Σρι Λάνκα, στο Μπουτάν και στο Βιετνάμ όπου προσωρινά τέθηκε σε αναστολή όταν προκάλεσε επίσης θανάτους βρεφών.
Σε αρθρο του με τίτλο, “Νέα Εμβόλια: Φιλανθρωπία του Ιδρύματος Γκέιτς ή Μπίζνες;”, ο Dr Gopal Dabade του Ινδικού Δικτύου Φαρμακευτικής Δράσης, αμφισβητεί την καταλληλότητα του εμβολίου. Στη συνέχεια αναφέρει πως η GAVI έκανε δωρεά 165 εκατομμυρίων δολαρίων για την εισαγωγή του εμβολίου Pentavalent στην Ινδία και επιδότησε τη χορήγηση του για 5 χρόνια. Μετά τη λήξη των 5 χρόνων όμως η ινδική κυβέρνηση θα πρέπει να πληρώσει για το συνολικό κόστος των εμβολίων. Συνεπώς δεν πρόκειται ακριβώς για φιλανθρωπία αλλά για μπίζνα. Μπίζνα που έστησε το Ίδρυμα Γκέιτς, το οποίο είναι συνιδρυτής της GAVI προσφέροντας 750 εκατομμύρια δολάρια για τη δημιουργία της το 1999.
Αρκετά στοιχεία για τις επενδύσεις του Ιδρύματος Γκέιτς σε εταιρείες που παρασκευάζουν εμβόλια και σε ποικίλους  οργανισμούς αποκαλύπτονται σε μελέτη του Ντέιβιντ Στάκλερ, καθηγητή πολιτικής οικονομίας στην Οξφόρδη.  Η μελέτη αναφέρεται στη διαπλοκή μεταξύ μη κερδοσκοπικών ιδρυμάτων που δραστηριοποιούνται στο χώρο της υγείας με κερδοσκοπικές εταιρείες φαρμάκων και τροφίμων.

Αφρική

δ) Το 2010, το Ίδρυμα Γκέιτς χρηματοδότησε μια δοκιμή εμβολίου πειραματικής ελονοσίας της GSK στην Αφρική. Το αποτέλεσμα ήταν να πεθάνουν 151 βρέφη ενώ 1.048 από τα 5.049 παιδιά που δοκιμάστηκαν, υπέφεραν από  παράλυση, κατάσχεση και εμπύρετους σπασμούς.
Aλλά η τραγωδία δε τερματίστηκε εκεί. Κατά τη διάρκεια της εκστρατείας του εμβολίου MenAfriVac από τον  Γκέιτς το 2012  στην Υποσαχάρια Αφρική, τα στελέχη του Ιδρύματος του  εμβολίαζαν με βίαιο τρόπο χιλιάδες παιδιά κατά της μηνιγγίτιδας. Σύμφωνα με την εφημερίδα La Voix 50 από τα 500 παιδιά στο χωριό Γκούρο του βόρειου Τσαντ που έκαναν το εμβόλιο στη συνέχεια παρέλυσαν. Επίσης παρουσίασαν σπασμούς και παραισθήσεις. Οι γονείς τους εξαγριώθηκαν τόσο που έκαψαν ένα αυτοκίνητο της υγειονομικής υπηρεσίας.
Tόσο ο εμβολιασμός για την ελονοσία όσο και ο εμβολιασμός για τη μηνιγγίτιδα θεωρήθηκαν επιτυχημένοι από τις φαρμακευτικές πολυεθνικές. Ωστόσο, οι αξιολογήσεις των ερευνητικών δοκιμών δημοσιεύθηκαν από το Ίδρυμα για τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας. Το Ίδρυμα Γκέιτς που προωθούσε τα εμβόλια χρηματοδοτεί (και) αυτόν τον οργανισμό. Εδώ έχουμε κλασσική περίπτωση σύγκρουσης συμφερόντων καθώς ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός έχει ιδιωτικά συμφέροντα που θα μπορούσαν να επηρεάσουν με αθέμιτο τρόπο την άσκηση των επισήμων υποχρεώσεων και καθηκόντων του. Σε αυτό το συμπέρασμα καταλήγει η Σαρμίν Αχμέντ της Νομικής Σχολής του πανεπιστημίου Γκόλντεν Γκέιτ στη διατριβή της με θέμα την καταπάτηση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στην παροχή φροντίδας υγείας στις αναπτυσσόμενες χώρες. https://digitalcommons.law.ggu.edu/cgi/viewcontent.cgi?article=1205&context=annlsurvey
Aνάλογες επισημάνσεις έκαναν και άλλες ελεύθερες φωνές. Η Πόλι Τζόουνς για παράδειγμα στο άρθρο της, “Γκέιτ-Ανάπτυξη. Είναι το Ίδρυμα Γκέιτς πάντα μια δύναμη του καλού;”, που ανέβηκε στην ιστοσελίδα της Global Justice Now. Σε αυτό καταγγέλει πως “η επιρροή του Γκέιτς είναι τόσο διαβρωτική ώστε πολλοί πρωταγωνιστές στην παγκόσμια ανάπτυξη, που σε άλλες περιπτώσεις θα έκαναν κριτική στην πολιτική και τις πρακτικές του Ιδρύματος του, τώρα είναι αδύναμοι να μιλήσουν ανοιχτά και ανεξάρτητα εξαιτίας της χρηματοδότησης και της χειραγώγησης”.
Ένας σφοδρός επικριτής του Μπιλ Γκέιτς είναι ο Πάτρικ Μποντ, καθηγητής πολιτικής οικονομίας στο πανεπιστήμιο Witwatersrand του Γιοχάνεσμπουργκ. Υπήρξε στενός συνεργάτης του Νέλσον Μαντέλα και είναι δεινός συγγραφέας που στο έργο του κατηγορεί τα νεοφιλελεύθερα καθεστώτα της Αφρικής. Ο Μποντ έχει περιγράψει τις φιλανθρωπικές πρακτικές του Γκέιτς ως “αδίστακτες και ανήθικες” και έχει καταγγείλει πως μέσω αυτών έχει κερδίσει πολλά χρήματα για λογαριασμό του και για λογαριασμό των φαρμακευτικών εταιρειών στην Αφρική.

Μεταλλαγμένα

ε) Ο περισσότερος κόσμος που πιστεύει στην εικόνα ενός φιλάνθρωπου Γκέιτς που θέλει να σώσει ζωές στον τομέα της υγείας θα παραξενευόταν αν γνώριζε πως το Ίδρυμα Μπιλ και Μελίντα Γκέιτς υποστηρίζει τις γεννετικά μεταλλαγμένες καλλιέργειες. Είναι μάλιστα μεγάλος χορηγός, αν όχι ο μεγαλύτερος παγκοσμίως, της έρευνας για καλλιέργιες που θα οδηγήσουν σε μεταλλαγμένα τρόφιμα επιβαρύνοντας την υγεία δισεκατομμυρίων ανθρώπων. Μεγάλες πολυεθνικές που ασχολούνται με μεταλλαγμένες καλλιέργειες όπως η Μονσάντο, η Σιντζέντα, η Μπάγιερ και η Ντυπόν έχουν επωφεληθεί από ερευνητικά πρότζεκτς που χρηματοδότησε το Ίδρυμα.
Το Ίδρυμα Γκέιτς κατηγορείται εξάλλου ότι με την πολιτική που ακολουθεί στο χώρο της γεωργίας υπονομεύει τα συμφέροντα των μικρών αγροτών. Οι πολιτικές του εξυπηρετούν τη βιομηχανική γεωργία, τη χρήση χημικών λιπασμάτων, τη χρήση ακριβών πατενταρισμένων σπόρων με έμφαση στους γεννετικά τροποιημένους. Η διάσημη Ινδή επιστήμονας και περιβαλλοντική ακτιβίστρια, Βαντάνα Σίβα, κατήγγειλε το  Ίδρυμα πως αποτελεί τη “μεγαλύτερη απειλή για τους αγρότες στις αναπτυσσόμενες χώρες”.
Παρόμοιες ανησυχίες εκφράζει και το Oakland Institute, ένα προοδευτικό θινκ τανκ υπέρ της τροφικής κυριαρχίας. Το Oakland εκτιμά πως η δύναμη του Γκέιτς απειλεί τα τρόφιμα στην Αφρική εξαιτίας της προτίμησης που δείχνει στους γενετικά μεταλλαγμένους οργανισμούς. Αυτό ευνοεί πολυεθνικές όπως τη Μονσάντο αλλά εξαφανίζει τους τοπικούς σπόρους. Η υποστηριζόμενη από τον Γκέιτς, “Συμμαχία για μια Πράσινη Επανάσταση στην Αφρική”, συμβούλεψε και κατεύθυνε τις κυβερνήσεις της Γκάνας, της Τανζανίας και του Μαλάουι, μεταξύ άλλων, να υιοθετήσουν μεταρρυθμίσεις φιλικές προς τους βιομηχανικούς σπόρους και την αλλαγή της χρήσης γης.
Η συνέχεια σε προσεχές άρθρο.
new-economy.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου