Amfipoli News: Δείτε : Ποια ώρα είναι καλύτερα να ζυγίζομαι;

Πέμπτη 16 Ιουλίου 2020

Δείτε : Ποια ώρα είναι καλύτερα να ζυγίζομαι;



Το ζύγισμα στη ζυγαριά του σπιτιού αποτελεί για πολλούς μια καθημερινή ή τουλάχιστον συχνή συνήθεια.
Ωστόσο πολλοί ρωτάνε «ποια είναι η καλύτερη ώρα για να ζυγιζόμαστε;», αν αυτή υπάρχει.
Αυτό που θα πούμε είναι ότι η ώρα που ζυγίζεται κανείς θα πρέπει να είναι σταθερή, δηλαδή περίπου την ίδια ώρα της ημέρας και υπό τις ίδιες συνθήκες.
Αν για παράδειγμα ζυγίζεστε το πρωί μόλις σηκώνεστε νηστικοί ή γυρνώντας από τη δουλειά το μεσημέρι πριν φάτε το γεύμα σας, αυτή η ώρα πρέπει να κρατιέται σταθερή.

Γενικότερα όμως, η καλύτερη ώρα της ημέρας για ζύγισμα είναι το πρωί, ιδανικά αφού πάτε στην τουαλέτα και χωρίς ρούχα ή με τις πυτζάμες σας.
Αν ζυγίζεσαι τακτικά, μην ανησυχείς αν υπάρχει αυξομείωση μερικών γραμμαρίων αφού η κατακράτηση υγρών ειδικά σε διάφορες φάσεις του κύκλου σου είναι πολύ φυσιολογική. Επειδή σήμερα, είδες πως είσαι 50 γραμμάρια πιο βαριά, αυτό δεν σημαίνει πως το πρόγραμμα διατροφής και άσκησης που ακολουθείς δεν είναι σωστό. Προσπάθησε να μην γίνεις σκλάβα των αριθμών.
Το υπερβολικό ζύγισμα βλάπτει ακριβώς τόσο πολύ όσο βλάπτει και το καθόλου ζύγισμα. Τι θα πρέπει λοιπόν να κάνουμε προκειμένου να βρούμε την «χρυσή» τομή;
Όχι στο καθημερινό ζύγισμα
Ορισμένοι άνθρωποι έχουν συμπεριλάβει το ζύγισμα μέσα στην καθημερινότητά τους. 
Αυτή η τακτική, ωστόσο, δεν ενδείκνυται ιδιαίτερα, όπως αποκαλύπτουν οι επιστήμονες, καθώς ο ανθρώπινος οργανισμός μεταβάλλει από μέρα σε μέρα το ποσοστό των υγρών που κατακρατά, διαμορφώνοντας ελαφρά και το καθημερινό μας βάρος. Έτσι, οι αποκλίσεις βάρους είναι συνηθισμένο φαινόμενο από μέρα σε μέρα και μάλιστα αρκετές φορές εξαρτώνται και από μια σειρά άλλων παραγόντων (π.χ. από την κατανάλωση αλατιού, από την έμμηνο ρύση στις γυναίκες, από την κατανάλωση μεγάλης ποσότητας φαγητού κ.λπ.).

omron
πηγή (πίνακα): Omron
panosplatritis.health
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου