Amfipoli News: Σουφλέ λαχανικών

Τετάρτη 17 Μαρτίου 2021

Σουφλέ λαχανικών


Σήμερα το φαγητό μας είναι σουφλέ ζημαρικών του chef Alexios Nikoloutsopoulos συνταγή του στο τέλος
Με παραλλαγή σήμερα χωρίς μανιτάρια και πράσο
και με φασολάκια, καλαμπόκι, κρασί, διαφορετικά μακαρόνια και έγινε υπέροχο

Σουφλέ λαχανικών

2 λουκάνικα τσοριζο κομμένα σε φέτες
6 μισές μέρες μπέικον κομμένο σε κύβους
2 καρότα κομμένα σε κύβους
1.1/2 κούπα αρακά
1 κούπα φασολάκια φρέσκα
1 μικρό κουτί καλαμπόκι
1 κούπα σέλινο κομμένο
2 κουτί ντοματάκια σε κύβους
1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι σε κύβους
500 γρ πενε
1/2 ποτήρι άσπρο κρασί
Αλάτι πιπέρι
1 μικρό κουτί κρέμα γάλακτος
5 αυγά
3/4 κούπας Τυρί μοτσαρέλα και 1 κούπα για επάνω

Φούρνος στους 180 β.
Βάζω το νερό να βράση για τα μακαρόνια.
Σε πλακερό βάζω λίγο λάδι, ρίχνω τα λουκάνικα και το μπέικον να ψηθούν.
Μετά το κρεμμύδι, μετά με την σειρά τα καρότα, αρακά, φασολάκια, σέλινο, καλαμπόκι αφού ψηθούν αρκετά τα σβήνω με το κρασί ρίχνω και τα ντοματάκια, αλάτι, πιπέρι και αφήνω να βράσουν.
Ρίχνω τα πενε να βράσουν και τα βγάζω με τρυπητή κουτάλα στα λαχανικά. Ανακατώνω ρίχνω τα 3/4 κούπας μοτσαρέλα Ανακατώνω.
Χτυπώ τα αυγά ρίχνω και την κρέμα χτυπώ λίγο και περιλούζω το φαγητό .
Τελειώνω με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και ψήνω 30 λεπτά να πάρει χρυσό χρωμα.


Effie xx
Effie's Loved Recipes, Effie's αγαπημένες συνταγές
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου