Amfipoli News: Συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με φέτα μαλακά σαν βαμβάκι

Πέμπτη 18 Ιουνίου 2020

Συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με φέτα μαλακά σαν βαμβάκι


Συνταγή για τα πιο αφράτα και νόστιμα ψωμάκια γεμιστά με φέτα που φτιάξατε ποτέ. Με μαγιά και πλούσια γέμιση φέτας θα σας ξετρελάνουν με την νοστιμιά τους. Μια καταπληκτική συνταγή για σπιτικά ψωμάκια φτιαγμένα από τα χεράκια σας. Είναι εύκολα στην εκτέλεση τους, με απλά υλικά και μπορούμε να τα κάνουμε όλοι.

Υλικά
2 κούπες χλιαρό γάλα 
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη 
1 φακελάκι ξερή μαγιά 
1 κούπα (ή ηλιέλαιο) σπορέλαιο 
1 αυγό (τον κρόκο μόνο)
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι 
4 με 5 κούπες σκληρό αλεύρι 

Για την γέμιση
Φέτα 500 γρ
Αυγα 1 κρόκο για την επάλειψη
Σπορέλαιο 2 κουταλιές της σούπας για την επάλειψη
Σουσαμι για το πασπάλισμα

Αυτά ψωμάκια γεμιστά με φέτα είναι πεντάνοστιμα και μαλακά σαν βαμβάκι, θα σας λύσουν τα χέρια, για το καθημερινό κολατσιό των παιδιών. Επίσης είναι ένα ιδανικό σνακ για την  παράλια ή την δουλειά.
Φτιάξτε τα, τα παιδιά και όχι μόνο θα τα λατρέψουν, θα γίνουν τα αγαπημένα τους. Δοκιμάστε τα είναι απλά τέλεια.

Εκτέλεση
Σε μια λεκάνη βάζουμε το ζεστό γάλα, την ζάχαρη, την μαγιά και αφήνουμε λίγο να ενεργοποιηθεί. Στην συνέχεια βάζουμε μέσα το λάδι, το αλάτι, τον κρόκο αυγού, το αλεύρι και ζυμώνουμε καλά. Η ζύμη πρέπει να είναι λαδερή και μαλακή. Σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και αφήνουμε να φουσκώσει για μια ώρα.
Στην συνέχεια χωρίζουμε την ζύμη σε 20 μπαλίτσες τον 70 γραμμαρίων της ανοίγουμε σε φύλλο. Μετά γεμίζουμε με φέτα και τις κλείνουμε καλά. Τοποθετούμε τα ψωμάκια μας σε λαδωμένο ταψί με το σημείο που τα κλείσαμε προς τα κάτω. Τα σκεπάζουμε με μια μεμβράνη και τα αφήνουμε για 30 λεπτά ακόμη να ξεκουραστούν. Αφού είναι έτοιμα τα αλείφουμε με τον κρόκο αυγού και το λάδι και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι.
Τέλος ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν ένα ωραίο χρυσάφι χρώμα!
Συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με φέτα μαλακά σαν βαμβάκι
Συνταγή για ψωμάκια γεμιστά με φέτα μαλακά σαν βαμβάκι
Συνταγή/Εκτέλεση/Φωτογραφία από την Geri Dako

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου