Amfipoli News: Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού

Τετάρτη 5 Αυγούστου 2020

Τυροπιτάκια και Ζαμπονοτυροπιτάκια με ζύμη γιαουρτιού



ΥΛΙΚΑ
Ζύμη:500 γρ. Γιαούρτι στραγγιστό
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
Φαρίνα όσο πάρει περίπου 600-700 γρ.
Γέμιση τυροπιτάκια:Φέτα τριμμένη
Μοσχοκάρυδο
Γέμιση ζαμπονοτυροπιτάκια:Τυρί
Ζαμπόν ή φιλέτο κοτόπουλο ψητό
Κέτσαπ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το γιαούρτι με το ηλιέλαιο και το αλατι σε ένα μπολ και τα ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το αλεύρι σιγά σιγά και ζυμώνουμε μέχρι να έχουμε μια αφράτη, μαλακή και εύπλαστη ζύμη… Ίσως κολλάει λίγο στα χέρια… Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε 30 λεπτά να ξεκουραστεί…
Μόλις είναι έτοιμη παίρνουμε λίγη από την ζύμη μας την ανοίγουμε, παίρνουμε ένα πιατάκι του καφέ και κόβουμε σε κύκλους, βάζουμε με ένα κουταλάκι λίγη από την γέμιση και κλείνουμε διπλώνοντας με τα δάχτυλα μας…. επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν οι γεμίσεις μας…
Τοποθετούμε σε ένα ταψί λαδόκολλα, βάζουμε τα πιτάκια μας, τα αλείφουμε με λίγο νερό και ηλιέλαιο και τα ψήνουμε για 15-20 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°….
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 30 κομμάτια…
Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Tsoutsoudaki-Bassalou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ“.
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου