Υλικά Συνταγής
1/2 δόση για ζύμη για πίτσα
Για τη γέμιση
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 φέτες μπέικον
1 σκ. σκόρδο σπασμένη
5 μεγάλα άσπρα μανιτάρια κομμένα σε λεπτές φέτες
4 κ.σ. κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας
4 φέτες ζαμπόν
250 γραμ. μπαστούνι μοτσαρέλα τριμμένο
μείγμα μυρωδικών (ρίγανη-θυμάρι-βασιλικό)
Εκτέλεση
Ξεκινάμε την πίτσα καλτσόνε, ροδίζοντας πρώτα το μπέικον σε αντικολλητικό τηγάνι, να γίνει τραγανό. Το βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί. Προσθέτουμε το σκόρδο και τα μανιτάρια και τα αφήνουμε να πιουν όλα τα υγρά τους. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο μπάλες. Αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και ανοίγουμε τις ζύμες σε δύο στρογγυλά λεπτά φύλλα. Αλείφουμε με κέτσαπ ή σάλτσα ντομάτας το μισό φύλλο. Ισομοιράζουμε τη γέμιση μανιταριών. Προσθέτουμε το ζαμπόν, το τραγανό μπέικον σε κομμάτια και το τυρί. Πασπαλίζουμε με τα μυρωδικά.
Διπλώνουμε στη μέση (σαν μισοφέγγαρο) και στρίβουμε τις άκρες τσιμπώντας τις ενώσεις. Το κλείνουμε σαν κόθρο. Λαδώνουμε την επιφάνεια με ελάχιστο ελαιόλαδο και μεταφέρουμε τα καλτσόνε στον προθερμασμένο φούρνο. Ψήνουμε για περίπου 20′ μέχρι να ροδίσουν.
Extra tip
Όσο πιο λίγη υγρασία εμφανίζει η γέμιση του καλτσόνε, τόσο πιο τραγανό αποτέλεσμα έχουμε.
argiro.gr
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου