Amfipoli News: 5 Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα ιδανικοί για ζευγάρια!

Πέμπτη 31 Δεκεμβρίου 2020

5 Χειμερινοί προορισμοί στην Ελλάδα ιδανικοί για ζευγάρια!



Ο χειμώνας είναι η κατάλληλη εποχή για τα ζευγάρια για να οργανώσουν εξορμήσεις και ταξίδια μιας που το κρύο θέλει δύο! Και ευτυχώς η χώρα μας έχει υπέροχα μέρη που μπορείς να επισκεφθείς με το ταίρι σου και να περάσετε όμορφα το χειμώνα. Και επειδή οι χειμερινοί προορισμοί για ζευγάρια στη χώρα μας είναι πολλοί εμείς σου ξεχωρίσαμε τους καλύτερους!

5 Προορισμοί που αξίζει να επισκεφθείς το χειμώνα με το ταίρι σου!

1. Ζαγοροχώρια

Ζαγοροχώρια σπίτια

Τα Ζαγοροχώρια είναι 46 χωριά στους πρόποδες της οροσειράς της Πίνδου με παραδοσιακή αρχιτεκτονική και παραδοσιακό τοπίο. Το μεγάλο ατού του συγκεκριμένου προορισμού είναι οι δραστηριότητες που μπορείς να κάνεις με το ταίρι σου. Το απόλυτο must είναι το ράφτινγκ στον ποταμό Βοϊδομάτη με τα υπέροχα νερά. Αν σας αρέσει η πεζοπορία μπορείτε να διασχίσετε τη χαράδρα του Βίκου, με μια διαδρομή που διαρκεί περίπου 5 ώρες και χαρακτηρίζεται από μοναδική ομορφιά. 

2. Πήλιο

πλατεία Τσαγκαράδας Πηλίου χειμερινοί προορισμοί ζευγάρια

Το Πήλιο αποτελεί έναν ακόμα προορισμό ιδανικό για ζευγάρια. Τα χωριά του Πηλίου είναι το καθένα μοναδικό αλλά όλα έχουν την χαρακτηριστική πέτρινη αρχιτεκτονική που τους δίνει μια ρομαντική πινελιά. Τα πιο διάσημα από τα χωριά είναι η Μακρυνίτσα, η Πορταριά και η Τσαγκαράδα. Αυτό που σίγουρα θα απολαύσετε στο Πήλιο είναι το φαγητό και πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε το σπετζοφάι! Μην παραλείψετε να πιείτε ένα ελληνικό καφέ στην πλατεία του χωριού και να απολαύσετε την πλούσια βλάστηση! 

3. Μέτσοβο

Μέτσοβο χιονισμένο τοπίο

Το παραδοσιακό Μέτσοβο είναι ότι πρέπει για ένα ήρεμο και ξεκούραστο διήμερο με το αγόρι σου. Ο πετρόχτιστος οικισμός του Μετσόβου είναι όμορφος και συνδυάζει καλό φαγητό, παραδοσιακό τοπίο αλλά και πολιτισμικές δραστηριότητες. Μάλιστα, αν πετύχετε χιόνια το χωριό μοιάζει με πραγματικό πίνακα ζωγραφικής! Αν είστε λάτρεις του σκι στα 6χλμ θα βρείτε το χιονοδρομικό κέντρου του Ανηλίου για να κάνετε σκι και άλλες δραστηριότητες στο χιόνι. 

4. Παλιός Άγιος Αθανάσιος

παλιός Άγιος Αθανάσιος χιονισμένος

Ο Παλιός Άγιος Αθανάσιος αποτελεί ένα ακόμα γραφικό χωριό που ενδείκνυται για ζευγάρια που θέλουν να κάνουν ένα ξεκούραστο ταξίδι. Βρίσκεται στο νομό Πέλλας και προσφέρει νόστιμο φαγητό, όμορφα και γραφικά καταλύματα και το χιονοδρομικό κέντρο Καϊμάκτσαλαν βρίσκεται πολύ κοντά αν θέλετε να κάνετε σκι. 

5. Αράχωβα

Αράχωβα νύχτα χειμερινοί προορισμοί ζευγάρια

Η Αράχωβα είναι ο πιο κοσμοπολίτικος χειμερινός προορισμός και βρίσκεται πολύ κοντά στην Αθήνα. Το γεγονός ότι συνδυάζει ξεκούραση, σκι και διασκέδαση μάλλον είναι αυτό που την κάνει τόσο δημοφιλή! Σίγουρα η Αράχωβα είναι γραφική και ρομαντική αλλά είναι πολλά περισσότερα από αυτό! Αν σας αρέσει η αδρεναλίνη μπορείτε να κάνετε σκι στον Παρνασσό, σε ένα από τα καλύτερα χιονοδρομικά κέντρα της χώρας.

ediva.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου