Amfipoli News: Κέικ Μυρμηγκάτο

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2020

Κέικ Μυρμηγκάτο



Συστατικά

Κέικ
150g βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου
150 γραμμάρια ζάχαρης
2 κουταλάκια του γλυκού ζάχαρη βανίλιας
4 αυγά
Μπράντυ 30mls
120ml γάλα
250γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
1,5 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
120g σοκολάτα τρουφα και επιπλέον για επικάλλυψη
Τσίμπημα αλατιού
Βούτυρο, για το ταψί

Σιρόπι
400mls νερό
300g ζάχαρη
1 κουταλιά της σούπας χυμό πορτοκάλι

Γλάσο σοκολάτας
250g σοκολάτας λιώνει
100mls κρέμα

Επικάλυψη
Τρούφα Σοκολάτας για διακόσμηση στην κορυφή

Εκτέλεση

Για το σιρόπι
1. Σε μια κατσαρόλα προσθέστε το νερό, τη ζάχαρη και το χυμό πορτοκάλι,
ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε. Μόλις βράσει, σιγοβράστε για 6-7 λεπτά.
Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το να κρυώσει εντελώς.

Για την τούρτα
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 ° C με αέρα.
2. Σε ένα μπολ χτυπάμε το βούτυρο, τη ζάχαρη και τη βανίλια μέχρι να αφρατεψουν.
Προσθέστε τα αυγά ένα κάθε φορά, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε και τελειώστε με
το κονιάκ και το γάλα.
3. Σε ένα μπολ προσθέστε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, την τρουφα σοκολάτα και
το αλάτι και ανακατεύετε καλά.
4. Προσθέστε τα ξηρά υλικά στο υγρό μείγμα και ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε με
το χέρι.
5. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα βουτυρωμένο ορθογώνιο ταψί και ψήστε για 30-35 λεπτά
ή μέχρι να ψηθεί.
6. Αφαιρέστε από το φούρνο και ρίξτε αμέσως το κρύο σιρόπι πάνω από το κέικ
χρησιμοποιώντας μια κουτάλα, σιγά-σιγά αφήνοντας κάθε κουταλιά να απορροφηθεί
πριν προσθέσετε την επόμενη. Αφήνω στην άκρη.

Για τη σοκολάτα ganache
1. Συνδυάστε τη σοκολάτα και την κρέμα σε ένα μπολ πάνω σε μια κατσαρόλα με
όπου σιγοβράζει το νερό. Ανακατέψτε με ένα μεταλλικό κουτάλι μέχρι να μαλακώσει.
Αφαιρέστε το μπολ από τη φωτιά και μόλις το συνδυάσετε και ρίξτε το πάνω από το
κέικ. Απλώστε το ομοιόμορφα για να καλύψετε ολόκληρη την επιφάνεια του κέικ.
Πασπαλίστε με τρούφα σοκολάτας και τοποθετήστε το στο ψυγείο για 1-2 ώρες.
Όταν είναι έτοιμο για σερβίρισμα, αφαιρέστε από το ψυγείο 15-20 λεπτά νωρίτερα.

Καλή Επιτυχία

Η συνταγή είναι απο το: thehellenicodyssey.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου