Amfipoli News: Η δύναμη της γλυκοπατάτας.

Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Η δύναμη της γλυκοπατάτας.



Η γλυκοπατάτα είναι ποώδες, πολυετές φυτό, το οποίο ανήκει στο γένος Ιπόμοια (Ipomoea). Η καταγωγή της είναι από τη Νότια Αμερική και καλλιεργείται για τις πλούσιες σε άμυλο και σάκχαρα ρίζεςτου. Στην Ευρώπη φαίνεται ότι έφτασε μετά από την εξερεύνηση της Αμερικής από τον Κολόμβο.

  1. Το πλούσιο πορτοκαλί χρώμα τους, υποδεικνύει ότι έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε καροτενοειδή, όπως το βήτα-καροτένιο και άλλα καροτενοειδή, που είναι οι πιο δραστικές πρόδρομες ουσίες της βιταμίνης Α στο σώμα μας. Τα καροτενοειδή συμβάλουν στην ενίσχυση της όρασής μας και του ανοσοποιητικού μας συστήματος. Είναι ισχυρά αντιοξειδωτικά που βοηθούν κατά του καρκίνου και της γήρανσης.

Είναι πλούσια σε διατροφικές ίνες, η γλυκοπατάτα μειώνει τον κίνδυνο της δυσκοιλιότητας και καρκίνου του παχέος εντέρου και του ορθού.Οι Γλυκοπατάτες έχουν αποδειχθεί χρήσιμες ,ελαχιστοποιώντας τον κίνδυνο καρδιακών παθήσεων, διαβήτη και παχυσαρκίας.Το Γλυκό γεώμηλο είναι ένα καλό σνακ για όσους προσπαθούν να χάσουν βάρος.

2.  Οι γλυκοπατάτες περιέχουν κουερσετίνη

Είναι ένα σημαντικό διαιτητικό φλαβονοειδές που έχει πολλά θαυμάσια οφέλη. Βοηθά στη μείωση της χοληστερόλης LDL και μειώνει τη φλεγμονή. Επιπλέον, λειτουργεί ως ένα φυσικό αντιισταμινικό που μπορεί να βοηθήσει στην καταπολέμηση των αλλεργιών, και μπορεί να βοηθήσει τους ανθρώπους που πάσχουν από εποχιακές ή χρόνιες αλλεργίες.

sweet_potato_white_potato

Οι Γλυκοπατάτες βοηθούν στον έλεγχο του σακχάρου στο αίμα

Ακόμα κι αν γλυκοπατάτες περιέχουν υδατάνθρακες, μπορούν να βοηθήσουν στη διαχείριση των επιπέδων σακχάρου στο αίμα. Είναι επίσης πλούσιες σε φυτικές ίνες, πράγμα που σημαίνει ότι επιβραδύουν την απελευθέρωση της γλυκόζης στο αίμα.

Μελέτες στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ, σε πάνω από 124.000 άτομα, έδειξαν 32% μείωση του κινδύνου του καρκίνου του πνεύμονα, σε άτομα που κατανάλωναν τακτικά, ποικιλία τροφών, πλούσιων σε καροτενοειδή. Μια άλλη μελέτη σε γυναίκες που είχαν ολοκληρώσει τη θεραπεία σε αρχικά στάδια καρκίνου του μαστού, διαπίστωσε ότι οι γυναίκες με τις υψηλότερες συγκεντρώσεις καροτενοειδών στο αίμα, είχαν τη μικρότερη πιθανότητα υποτροπής του καρκίνου.

panosplatritis.health

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου