Ένα δροσερό γλυκό λεμονιού που θα σας συναρπάσει. Τραγανή βάση, πλούσια γεύση και ανάλαφρη κρέμα! Είναι η καλύτερη τάρτα λεμονιού.
Συστατικά
170 γρ. πτι-μπερ, αλεσμένα
40 γρ. ζάχαρη
100 γρ. βούτυρο, λιωμένο
3 κρόκοι
1 κ.γ. ξύσμα λεμονιού
400 γρ. ζαχαρούχο γάλα
150 γρ. χυμός λεμονιού
100 γρ. φυτική σαντιγί
Μέθοδος Εκτέλεσης
Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τα μπισκότα με τη ζάχαρη, το βούτυρο και τα βάζουμε σαν βάση και πλάγια σε 1 τσέρκι (20 εκ).
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για 20 λεπτά και αφήνουμε να κρυώσει.
Σε 1 μπολ ανακατεύουμε τους κρόκους, το ξύσμα λεμονιού, το ζαχαρούχο γάλα, το χυμό λεμονιού και χύνουμε το μείγμα στη βάση και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 160 για 22 λεπτά.
Αφήνουμε να κρυώσει τελείως το γλυκό, το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 ώρες και μετά το στολίζουμε με φυτική σαντιγί, ξύσμα λεμονιού και κομμάτι λεμονιού.
dimitrismichailidis.com
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου