Amfipoli News: Χοιρινά Κότσια με Πετιμέζι και Σαλάτα Πράσινη με Μανούρι, Χουρμάδες και Σύκα

Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2020

Χοιρινά Κότσια με Πετιμέζι και Σαλάτα Πράσινη με Μανούρι, Χουρμάδες και Σύκα



Χοιρινά Κότσια με Πετιμέζι

Υλικά

4 χοιρινά κότσια μικρά (περίπου 3 κιλά)

3 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες

2 κ.σ. μίγμα από δεντρολίβανο - ρίγανη - ξερό θυμάρι

ξύσμα από ένα πορτοκάλι

1 φλυτζάνι πετιμέζι

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ρόδι

2-3 κ.σ. χυμό ρόδι

ελαιόλαδο

αλάτι - πιπέρι

Σαλάτα Πράσινη με Μανούρι, Χουρμάδες και Σύκα

Υλικά

1 μεγάλο μαρούλι κομμένο σε χοντρά κομμάτια

2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

4 φέτες μπέϊκον ξεροψημένο και ψιλοκομμένο

1 φέτα τυρί μανούρι

5 ξερά σύκα ψιλοκομμένα

5-6 χουρμάδες απύρηνους ψιλοκομμένους

2 σφηνάκια κονιάκ

άνηθος

Ντρέσινγκ

50 ml. ελαιόλαδο

2 κ.σ. πετιμέζι

2 κ.σ. ξύδι μπαλσάμικο ρόδι

2 κ.σ. χυμό ρόδι

αλάτι - πιπέρι


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου