Συστατικά
2 φλιτζάνια ρεβίθια (ΜΗΝ χρησιμοποιείτε κονσερβοποιημένα ή μαγειρεμένα ρεβίθια)
1/2 κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
1 φλιτζάνι φρέσκο μαϊντανό φύλλα, αφαιρούνται οι μίσχοι
3/4 φλιτζάνι φρέσκα φύλλα κόλιαντρου, αφαιρούνται οι μίσχοι
1/2 φλιτζάνι φρέσκο άνηθο, οι μίσχοι αφαιρούνται
1 μικρό κρεμμύδι, στα 4 κομμένο
7-8 σκελίδες σκόρδου, ξεφλουδισμένες
Αλάτι για γεύση
1 κουταλιά της σούπας μαύρο πιπέρι
1 κουταλιά της σούπας κύμινο
1 κουταλιά της σούπας κόλιανδρο
1 κουταλάκι του γλυκού πιπέρι καγιέν, (προαιρετικό)
1 κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ
2 κουταλιές της σούπας φρυγανισμένο σουσάμι
Λάδι για τηγάνισμα
Οδηγίες
(Μια μέρα νωρίτερα) Τοποθετήστε τα ρεβίθια και τη μαγειρική σόδα σε ένα μεγάλο μπολ γεμάτο με νερό για να καλύψετε τα ρεβίθια τουλάχιστον 5 εκ. Μουλιάστε όλη τη νύχτα για 16-18 ώρες (περισσότερο εάν τα ρεβίθια είναι ακόμα πολύ σκληρά). Όταν είναι έτοιμο, στραγγίστε πλήρως τα ρεβίθια και στεγνώστε τα.
Προσθέστε τα ρεβίθια, τα αρωματικά βότανα, τα κρεμμύδια, το σκόρδο και τα μπαχαρικά στο μεγάλο μπολ ενός μπλεντερ που διαθέτει λεπίδα. Χτυπήστε για 40 δευτερόλεπτα κάθε φορά έως ότου όλα συνδυαστούν καλά σχηματίζοντας ένα μείγμα φαλάφελ.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου