Amfipoli News: Ο τραπεζίτης Benjamin de Rothschild, ιδιοκτήτης του ομίλου Edmond de Rothschild, πέθανε σε ηλικία 57 ετών

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Ο τραπεζίτης Benjamin de Rothschild, ιδιοκτήτης του ομίλου Edmond de Rothschild, πέθανε σε ηλικία 57 ετών



  Ο τραπεζίτης και ο πρόεδρος της εταιρείας Edmond de Rothschild Holding SA, Benjamin de Rothschild, πέθανε σε ηλικία 57 ετών, όπως αποκάλυψε η οικογένειά του στα γαλλικά ΜΜΕ.

Το  rt.com επιβεβαιώνει σχετικά και αναφέρει:

 «Η Ariane de Rothschild και οι κόρες της λυπάται βαθιά για να ανακοινώσουν το θάνατο του συζύγου και του πατέρα του, Benjamin de Rothschild, μετά από καρδιακή προσβολή στο οικογενειακό σπίτι στην Pregny (Ελβετία) το απόγευμα της 15ης Ιανουαρίου 2021», δήλωσε η οικογένεια σε δελτίο τύπου το Σάββατο.


Το Chateau de Pregny, που καλείται μερικές φορές το κάστρο Rothschild, όπου ο τραπεζίτης πέρασε τις τελευταίες ώρες του, βρίσκεται κοντά στη λίμνη της Γενεύης. Το κτήμα ανήκει στην οικογένεια από τα μέσα του 19ου αιώνα.

Γεννημένος στις 30 Ιουλίου 1963, ο Benjamin de Rothschild ήταν ο γιος του Edmond και της Nadine de Rothschild.  Ήταν επικεφαλής του συγκροτήματος που δημιουργήθηκε από τον πατέρα του από το 1997. Ο Benjamin de Rothschild ήταν πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της Edmond de Rothschild Holding SA, του ομπρέλα του ομίλου Edmond de Rothschild, που ειδικεύεται στην ιδιωτική τραπεζική και τη διαχείριση περιουσιακών στοιχείων.

Η οικονομική ομάδα επιβεβαίωσε επίσης το θάνατό του το Σάββατο, προσφέροντας συλλυπητήρια στη γυναίκα και τα παιδιά του. Σε μια δήλωση στον ιστότοπό της, ανέφερε ότι ο επιχειρηματίας ανέπτυξε την οντότητα «με εξαιρετικό τρόπο όλα αυτά τα χρόνια». Σημείωσε επίσης ότι ο αείμνηστος επιχειρηματίας ήταν επίσης «ενεργός φιλάνθρωπος», καθώς ανέπτυξε «καινοτομία στο Νοσοκομείο του Ιδρύματος Adolphe de Rothschild».

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου