Amfipoli News: Έσπασε η σιωπή

Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2021

Έσπασε η σιωπή



Η θαρραλέα απόφαση της Σοφίας Μπεκατώρου, δυο φορές Ολυμπιονίκη, παγκόσμια πρωταθλήτρια και πρωταθλήτρια Ευρώπης, να αποκαλύψει αυτό που τη βασάνιζε για 24 ολόκληρα χρόνια οδήγησε αναπόφευκτα στον εντοπισμό του ανθρώπου που την κακοποίησε σεξουαλικά και ασέλγησε πάνω της, όταν η αθλήτρια ήταν μόλις 21 ετών.

Πρόκειται για τον Αριστείδη Αδαμόπουλο, μέλος της Νέας Δημοκρατίας, αντιπρόεδρο της τοπικής Ανατολικής Αττικής και παράγοντα της Ομοσπονδίας Ιστιοπλοΐας.

Η Ομοσπονδία με ανακοίνωσή της προσπάθησε να αποποιηθεί των ευθυνών της, χαρακτηρίζοντας τις αποκαλύψεις της Μπεκατώρου «δυσάρεστο περιστατικό».

Αν δεν πρόκειται για ύβρη, πρόκειται σίγουρα για απίστευτη απανθρωπιά. Πολλοί, παράγοντες και μη, καλύφθηκαν πίσω από το γεγονός ότι η Ολυμπιονίκης κατήγγειλε το γεγονός του βιασμού της 24 χρόνια μετά.

«Τώρα το θυμήθηκε;», είπαν ορισμένοι.

Αυτό το επιχείρημα είναι η επιτομή της υποκρισίας και η απόδειξη ότι υπάρχουν ακόμη άνθρωποι οι οποίοι θεωρούν ότι η σεξουαλική κακοποίηση των γυναικών μπορεί να περνάει απαρατήρητη και ατιμώρητη.

Αναγκαστικά, η Νέα Δημοκρατία έθεσε τον Αριστείδη Αδαμόπουλο εκτός κόμματος, μέχρι λένε, να διαλευκανθεί η υπόθεση.

Ακόμη, αναμένεται μια σοβαρή και υπεύθυνη δήλωση από την Ομοσπονδία Ιστιοπλοΐας που να δείχνει τουλάχιστον ότι σε αυτόν τον οργανισμό υπάρχουν άνθρωποι που τον διοικούν.

Η υπουργός Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη, παρενέβη και χαρακτήρισε θαρραλέα την ενέργεια της Σοφίας Μπεκατώρου. Παρενέβη και η πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ, Φώφη Γεννηματά, στην ίδια κατεύθυνση.

Θα πρέπει να επισημανθεί πως με δημόσια δήλωσή της πήρε θέση και η σύζυγος του πρωθυπουργού, Μαρέβα Μητσοτάκη, η οποία επεσήμανε χαρακτηριστικά «είμαι με τη Σοφία, καταδικάζουμε τη σεξουαλική βία».

«Τσουνάμι» αντιδράσεων προκάλεσε στα social media, η απίστευτη, ασπόνδυλη και ανεύθυνη δημόσια τοποθέτηση της Ομοσπονδίας και του προέδρου της.

Αυτή η στάση της Ομοσπονδίας προκάλεσε την άμεση παραίτηση του προέδρου του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Πειραιώς και μέλος του ΔΣ της ΕΙΟ Γιάννη Παπαδημητρίου, ο οποίος τόνισε ότι παραιτείται για να συμβάλει στη διάσωση του κύρους της Ομοσπονδίας.

Πολλοί θα πουν πως το έγκλημα προ 24 ετών έχει παραγραφεί. Μπορεί όσον αφορά τον ποινικό κώδικα, όσον αφορά όμως την ηθική πράξη, όποτε κι αν αποκαλυφθεί, με όποια καθυστέρηση κι αν γίνει αυτό, το έγκλημα αυτό εξακολουθεί να υφίσταται, κι όταν μάλιστα ο εγκληματίας κυκλοφορεί ανάμεσά μας.

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος δήλωσε σε αθλητική ιστοσελίδα πως θα μιλήσει αφού συμβουλευτεί τον δικηγόρο του.

Σοβαρολογούμε τώρα;

Κατηγορείται για βιασμό μιας κοπέλας 21 ετών και θα ρωτήσει τον δικηγόρο του, προκειμένου να απαντήσει σε αυτές τις κατηγορίες και να διασώσει την τιμή του;

Προφανώς και όχι.

Η Σoφία Μπεκατώρου, η οποία σπούδασε στο Πολυτεχνείο και στο Πάντειο Πανεπιστήμιο, κατάφερε να ξεπεράσει το τραύμα της, το οποίο κουβαλούσε για 24 χρόνια, μόνη της.

Ήξερε από την αρχή, πως δεν θα μπορούσε να το εκμυστηρευτεί σε κανέναν. Ήξερε πως κανείς δεν θα συμμαχούσε μαζί της, τουλάχιστον τότε.

Δεν το είπε καν στον προπονητή της. Άφησε το σαράκι να την κατατρώει μέσα της, αλλά τελικά τα κατάφερε.

Κι όταν έφτασε η ώρα, και αισθάνθηκε η ίδια δυνατή, ώριμη γυναίκα πια 44 ετών, η Σοφία Μπεκατώρου βρήκε τον τρόπο να μιλήσει δημόσια, λέγοντας την αλήθεια.

Όσα χρόνια κι αν πέρασαν κι όποια αδικήματα κι αν έχουν παραγραφεί, η απανθρωπιά και η βαρβαρότητα, αλλά και ο φασισμός απέναντι στις γυναίκες δεν παραγράφονται.

Αντιθέτως, στιγματίζονται και μάλιστα δημόσια, ώστε να μειωθούν αυτοί, οι οποίοι θα μπορούσε να τους περάσει από το μυαλό να προβούν σε αντίστοιχες σιχαμερές, χυδαίες, και απάνθρωπες ενέργειες.

Πώς αποκαλύφθηκε η ταυτότητα του φερόμενου ως δράστη - Τι απαντά το στέλεχος της ΝΔ

Ο Αριστείδης Αδαμόπουλος, ο άνθρωπος που κατηγορεί η Σοφία Μπεκατώρου πως την κακοποίησε σεξουαλικά το 1998, έδωσε τη δική του απάντηση σχετικά με τον σάλο που έχει προκληθεί. 

Ο ίδιος μιλώντας στο sports3.gr, ανέφερε πως δεν θα ήθελε να επεκταθεί στο θέμα, προτιμώντας να μιλήσει πρώτα με τον δικηγόρο του. 

Σημειώνεται, πως ο Αριστείδης Αδαμόπουλος είναι νυν αντιπρόεδρος της ΕΙΟ και Υπεύθυνος Γραφείου Αθλητισμού, Έφορος Κεντρικής Ελλάδος, ενώ εκτελεί και χρέη εκπροσώπου της ιστιοπλοΐας στην Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ο Αριστείδης Αδαμόπουλος βρίσκεται στο διοικητικό συμβούλιο της ΕΙΟ από τη δεκαετία του ‘90, όπως και σχεδόν το σύνολο των διοικούντων της Ομοσπονδίας κι από τον Ιούνιο του 1997 εκτελεί χρέη αντιπροέδρου υπό την προεδρία του Αντώνη Δημητρακόπουλου (η συγκεκριμένη παράταξη έχει επτά διαδοχικές θητείες).

zougla.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου