Amfipoli News: Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας: «Η χρήση μάσκας προσώπου είναι πολύ επικίνδυνη»

Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2021

Ο επικεφαλής επιδημιολόγος της Σουηδίας: «Η χρήση μάσκας προσώπου είναι πολύ επικίνδυνη»



 του Τάιλερ Ντέρντεν

https://www.zerohedge.com/medical/swedens-lead-epidemiologist-wearing-face-masks-very-dangerous

Ο κορυφαίος ειδικός της Σουηδίας στον κοροναϊό Anders Tengellπροειδοποίησε ότι η ενθάρρυνση των ανθρώπων να φορούν μάσκες προσώπου είναι «πολύ επικίνδυνη» επειδή δίνει μια ψευδή αίσθηση ασφάλειας, αλλά δεν αναστέλλει αποτελεσματικά την εξάπλωση του ιού.

Ο Anders Tengell, που έχει εποπτεύσει την αντίδραση της Σουηδίας στην πανδημία, και εναντιώνεται σε οποιαδήποτε μορφή κλειδώματος ή εντολής μάσκας, δήλωσε στους Financial Times:

 «Είναι πολύ επικίνδυνο να πιστεύεις ότι οι μάσκες προσώπου θα άλλαζαν το παιχνίδι όταν πρόκειται για το COVID-19… Οι μάσκες προσώπου μπορούν να αποτελέσουν συμπλήρωμα σε άλλα πράγματα όταν υπάρχουν άλλα πράγματα. Αλλά το να ξεκινήσει κανείς με την επιβολή μάσκα προσώπου και, στη συνέχεια, να νομίζει ότι μπορεί να γεμίσετε τα λεωφορεία ή τα εμπορικά κέντρα - αυτό είναι σίγουρα ένα λάθος».

[Financial Times: “Coronavirus outlier Sweden chooses its own path on face masks”.

  • • Ο Tegnell τοποθετήθηκε κατά της χρήσης μάσκας. Όπως δήλωσε στο περιοδικό Fortune:

«Με τους αριθμούς να μειώνονται πολύ γρήγορα στη Σουηδία, δεν βλέπουμε κανένα νόημα να φοράμε μάσκα προσώπου στη Σουηδία, ούτε καν στις δημόσιες συγκοινωνίες… Τα αποτελέσματα της χρήσης της μάσκας προσώπου είναι εκπληκτικά ασήμαντα, παρόλο την χρησιμοποιούν τόσοι πολλοί άνθρωποι σε όλο τον κόσμο τις φορούν… Είμαι κατάπληκτος που δεν έχουμε περισσότερες ή καλύτερες μελέτες που να δείχνουν τι πραγματικά κάνουν οι μάσκες. Χώρες όπως η Ισπανία και το Βέλγιο επέβαλαν στον πληθυσμό τους να φορά μάσκες, αλλά ο αριθμός των μολύνσεων σ’ αυτές έχει αυξηθεί».

[Fortune: «We see no point in wearing a face mask,’ Sweden’s top virus expert says as he touts the country’s improving COVID numbers». 29 July 2020].

Η Σουηδία, που δεν επέβαλε κανένα lockdown ή άλλα υποχρεωτικά περιοριστικά μέτρα, είδε να επιβραδύνονται τα περιστατικά και οι θάνατοι που συνδέονται με τον κοροναϊό.

  • • «Είναι πολύ ελπιδοφόρο το γεγονός ότι στη Σουηδία τα επίπεδα των ασθενών και των θανάτων μειώθηκαν εντυπωσιακά. Οι καμπύλες για τους ασθενείς πέφτουν και οι αντίστοιχες καμπύλες για τους σοβαρά ασθενείς αρχίζουν να πλησιάζουν το μηδέν».

[Summit News: “In Sweden, Where There Was No Lockdown, COVID Cases & Deaths Have Slowed to a Trickle. Death rate lower than Spain, the UK and Italy – economy in better shape”. 11 Aug. 2020]

  • • Στις 3 Αυγούστου 2020, το περιοδικό Τέλος φόρμας

Newsweek αναγνώρισε ότι το ποσοστό θνησιμότητας COVID-19 της Σουηδίας είναι χαμηλότερο από εκείνο της Ισπανίας, του Ηνωμένου Βασιλείου και της Ιταλίας, χώρες που επέβαλαν κλειδώματα.

[Newsweek: “Sweden COVID-19 Death Rate Lower Than Spain, Italy and U.K.”, 3 Aug. 2020)

  • • Η πτώση του ΑΕΠ της Σουηδίας κατά 8,6 το δεύτερο τρίμηνο του 2020 είναι σημαντικό, αλλά είναι  λιγότερο σοβαρό από τον μέσο όρο 12,1 που βίωσε η Ευρωζώνη,αφήνοντας την Σουηδία «πολύ καλύτερη κατάσταση από την υπόλοιπη Ευρώπη».

[Newsweek: “Sweden's Economy, After Not Having Lockdown, in Much Better Shape Than Rest of Europe”. 6 Aug. 2020]

ertopen.com
Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου