Ένα γρήγορο και εύκολο κέικ καρύδας που παρασκευάζεται σε 15 λεπτά και κανείς δεν μπορεί να το αντισταθεί.
Υλικά:
500 ml γάλακτος
40 γρ. κρέμα ζαχαροπλαστικής Γιώτης βανίλια
10 g ζάχαρη βανίλιας
2-4 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
210 γρ. Μπισκότα
3 κουταλιές αλεύρι καρύδας
Διακόσμηση:
Τριμμένη καρύδα
τριμμένη σοκολάτα
Εκτέλεση
Σε μία κατσαρόλα προσθέτουμε 400 μλ γάλα και το βάζουμε σε μέτρια φωτιά.
Σε ένα μπολ ρίχνουμε κρεμά ζαχαροπλαστικής, ζάχαρη βανίλιας, ζάχαρη και ανακατευουμε.
Στην συνέχεια 100μλ γάλα και ανακατεύουμε να διαλυθούν όλα μαζί σε ένα χυλό.
Προσθέτουμε το μείγμα της κρέμας στο βραστό γάλα και ξεκινάμε και ανακατεύουμε μέχρι
να πήξει η κρέμα και θα βγάζει παχιές φουσκάλες.
Αδειάστε την κρέμα σε ένα μπολ αφήστε για 5 λεπτά να κρυώσει.
Μετά τα 5 λεπτά προσθέστε την καρύδα στην κρέμα και τρίψτε τα μπισκότα σιγά ανακατεύοντας.
Σε μία φόρμα που την έχουμε στρώση με μία μεμβράνη αδειάζουμε το μείγμα της κρέμας , το ισιώνουμε και από πάνω το σκεπάζουμε με την μεμβράνη να εφάπτεται με την κρέμα καλά.
Βάλτε στο ψυγείο για 3-5 ώρες.
Αφαιρέστε από το ψυγείο και γυρίστε το ανάποδα να βγει από την φόρμα και αφαιρέστε την μεμβράνη.
Πασπαλίστε με καρύδα και τριμμένη σοκολάτα
Δείτε το βίντεο της Συνταγής εδώ
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου