Amfipoli News: Η στυγνή τραπεζική ληστεία

Κυριακή 16 Μαΐου 2021

Η στυγνή τραπεζική ληστεία



  Όσον αφορά τώρα τη θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος που επικαλείται συνεχώς ο υφυπουργός, έχουμε βαρεθεί να το ακούμε –  διαπιστώνοντας ταυτόχρονα πως οι τράπεζες απομυζούν όλο και περισσότερα χρήματα από τους Έλληνες.

Το μόνο που έκανε η Ελλάδα ήταν να διασώσει τις γερμανικές και τις γαλλικές τράπεζες με το PSI, καταστρέφοντας τις δικές της – κάτι που έχει επιβεβαιωθεί πλέον τόσο από τον Ντάϊσελμπλουμ, όσο και από τον Obama.

Με το PSI δε μείωσε το δημόσιο χρέος της μόλις κατά 51 δις €, με αντάλλαγμα όμως την υποθήκευση των πάντων, όπως έχουμε πολλές φορές τεκμηριώσει – αυξάνοντας το όμως μετά πάνω από 40 δις €, λόγω των τραπεζών.

Πρόκειται ασφαλώς για το άκρον άωτο της ανοησίας – χωρίς καμία διάθεση υπερβολής.

Σε σχέση τώρα με τη μείωση των κόκκινων δανείων, δεν αφορούν καθόλου τους Έλληνες, αφού τα δικά τους συνεχίζουν να αυξάνονται, αλλά τις τράπεζες που τα ξεπουλούν και μας χρεώνουν τις ζημίες τους – όπου ειλικρινά δεν βλέπουμε κανένα λόγο να τις διασώζουμε συνεχώς, με τελικό αποτέλεσμα να πάρουν τα σπίτια μας, εκτός του ότι αρνούνται να δανείσουν τα νοικοκυριά και τις ΜμΕ επιχειρήσεις.

Συνεχίστε ΕΔΩ

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου