Amfipoli News: Γιατί τα πουλιά όταν κάθονται σε ηλεκτροφόρο καλώδιο κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση

Πέμπτη 13 Μαΐου 2021

Γιατί τα πουλιά όταν κάθονται σε ηλεκτροφόρο καλώδιο κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση



  Έχετε παρατηρήσει ποτέ ότι τα πουλιά που κάθονται σε ένα ηλεκτροφόρο καλώδιο κοιτάζουν προς την ίδια κατεύθυνση; Αν το έχετε παρατηρήσει σίγουρα θα έχετε αναρωτηθεί και το λόγο που κάτι τέτοιο συμβαίνει. Στην πραγματικότητα, συμβαίνει για τον ίδιο λόγο που οι πιλότοι κατά την διάρκεια της προσγείωσης προτιμούν να έχουν τους ανέμους απέναντί τους.

Λόγω του τρόπου με τον οποίο έχουν δημιουργηθεί τα πουλιά, λοιπόν, ελαφρύτερα στο πίσω μέρος τους και πιο βαριά στο μπροστινό, αντιμετωπίζουν λιγότερη αντίσταση στον αέρα όταν πετούν κατά μέτωπο. Το ίδιο ισχύει και όταν κάθονται στα ηλεκτροφόρα καλώδια: όλα κοιτάζουν προς την κατεύθυνση που έρχεται ο αέρας.

Επιπλέον, τα φτερά των πουλιών δείχνουν καλύτερα, και έχουν δημιουργηθεί έτσι ώστε όταν τα πουλιά έχουν τον αέρα κόντρα να υπάρχει η τέλεια ομοιομορφία στο τρίχωμά τους. Στην αντίθετη περίπτωση, τα φτερά τους θα κυμάτιζαν ανομοιόμορφα και έτσι δεν θα υπήρχε καμία ομοιομορφία. Αυτός είναι και ο λόγος, επίσης, που γκρουπ γλάρων σε μια παραλία σε ημέρα με αέρα πηγαίνουν κόντρα στον άνεμο.

Όταν ο άνεμος αλλάζει κατεύθυνση, τα πουλιά θα κάνουν το ίδιο ώστε να συνεχίζουν να πετούν κόντρα σε αυτόν και έτσι να μην παρασύρονται από αυτόν. Τι γίνεται, ωστόσο, στην περίπτωση που δεν υπάρχει αέρας; Όπως ίσως μαντέψατε, καθώς η κατεύθυνση των πουλιών βασίζεται στον άνεμο, όταν δεν είναι θυελλώδης ο καιρός, τα περισσότερα είδη πουλιών θα επιλέξουν τυχαία επιλεγμένες κατευθύνσεις.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου