Amfipoli News: Μεντόβικ – Ρώσικη τούρτα με μέλι

Σάββατο, 15 Μαΐου 2021

Μεντόβικ – Ρώσικη τούρτα με μέλι

 


ΥΛΙΚΑ

για την ζύμη:

3 αυγά

100 γρ ζάχαρη

100 γρ βούτυρο

100 γρ μέλι

1 κγ σόδα μαγειρική

450 γρ αλεύρι γοχ

για την κρέμα:

1 φυτική σαντιγί κρύα (πράσινη συσκευασία)

1 ζαχαρούχο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη.

Σε αντικολλητικό τηγάνι λιώνω το βούτυρο, ρίχνω το μέλι και έπειτα τη σόδα. Το μείγμα θα αφρίσει, χαμηλώνω την ένταση στο μάτι και ανακατεύω για 1 λεπτό.

Ρίχνω το μείγμα στα αυγά ανακατεύοντας γρήγορα με τον αναδευτήρα. Προσθέτω σταδιακά και το αλεύρι. Η ζύμη είναι μαλακή και ελαφρά κολλώδες.

Ρίχνω αλεύρι στον πάγκο μου και ρίχνω την ζύμη. Ζυμώνω λίγο και φτιάχνω ένα παχύ κορδόνι. Κόβω σε 8 ίσα κομμάτια.

Σε μια λαδόκολλα και με λίγο αλεύρι ανοίγω το κάθε κομμάτι με τη βοήθεια χοντρού πλάστη σε λεπτό δίσκο. Για να είναι ομοιόμορφοι κόβω με τη βοήθεια ενός πιάτου. Τα υπολείμματα της ζύμης τα ξεχωρίζω λίγο και τα ψήνω και αυτά.

Ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 190 C για 7 λεπτά.

Αφού κρυώσουν τρίβω στο μούλτι τα υπολείμματα της ζύμης για να γαρνίρω στο τέλος την τούρτα μου.

για την κρέμα:

χτυπάω την φυτική σαντιγί και ρίχνω και το ζαχαρούχο συνεχίζοντας το χτύπημα.

Συναρμολογώ την τούρτα:βάζω ένα δίσκο στη βάση ρίχνω λίγη από την κρέμα και συνεχίζω με τον επόμενο δίσκο και κρέμα μέχρι να τελειώσουν οι δίσκοι. Πασπαλίζω το γλυκό μου με την τριμμένη ζύμη. Βάζω στο ψυγείο.

 Η Συνταγή είναι της κ. Eleni Saltaoura

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου