Amfipoli News: Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων: «Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να κάνει το εμβόλιο»

Σάββατο 22 Μαΐου 2021

Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων: «Δεν μπορείς να υποχρεώσεις κανένα να κάνει το εμβόλιο»



  Για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό μίλησε σε τηλεοπτικό σταθμό, η Πρόεδρος της Ένωσης Εισαγγελέων και αντιεισαγγελέας του Άρειου Πάγου, Άννα Ζαΐρη.

Σύμφωνα με την αντιεισαγγελέα, δεν μπορεί να υποχρεωθεί στον εμβολιασμό κανένας άνθρωπος, ούτε υγειονομικός.

«Δεν μπορείς να υποβάλλεις έναν άνθρωπο να υποστεί μια σωματική επέμβαση (ακόμα και αν είναι υγειονομικός, ακόμα και αν αυτή είναι μια ένεση. Και μάλιστα, στον βαθμό που αυτό μπορεί να έχει επίδραση στον οργανισμό του. Η υποχρεωτικότητα σε έναν τέτοιο τομέα είναι περίπου αδύνατη. Δεν μπορείτε να υποχρεώσετε κανέναν να θέσει σε κίνδυνο τον εαυτό του. Είναι μια κίνηση απολυταρχική» υπογράμμισε.

«Η μετακίνηση σε άλλη υπηρεσία πρέπει να γίνεται με συγκατάθεση του εργαζομένου. Αν τον μεταθέσεις χωρίς την θέλησή του είναι ένας τρόπος εκβιασμού. Οι συνταγματολόγοι μοιάζουν να λένε πως η απόφαση για τον υποχρεωτικό εμβολιασμό της ΕΜΑΚ είναι αντισυνταγματική. Δεν είναι αρμοδιότητά μου», συμπλήρωσε.

Δείτε το βίντεο ΕΔΩ

Όπως μετέδωσαν δε, χθες, μέσα ενημέρωσης, επικρατεί έντονος προβληματισμός με την επιβολή υποχρεωτικών εμβολιασμών, καθώς κανένα από τα εμβόλια με τον κορωνοϊό που έχει εγκριθεί, δεν έχει κανονική άδεια.

Όλα τα εμβόλια έχουν πάρει άδεια εκτάκτως, λόγω της φερόμενης πανδημίας.

Όπως αναφέρουν πληροφορίες, αυτή είναι μία υποσημείωση που θα πρέπει να απασχολήσει το Κράτος, καθώς, όπως είναι φυσικό, θα υπάρχουν ενστάσεις, μιας και ένα εμβόλιο χωρίς κανονική άδεια γίνεται υποχρεωτικό, με αρχή την πυροσβεστική!!! Βέβαια απαγορεύονται οι απολύσεις και ως εκ τούτου ακόμα μιλούν για μεταθέσεις, οι οποίες, σύμφωνα με την κα Ζαϊρή, δεν μπορούν να γίνουν χωρίς την συγκατάθεση του εργαζομένου, ωστόσο και μόνο η είδηση προκαλεί φόβο στον κόσμο, προκειμένου να σπεύσει να κάνει το εμβόλιο.

ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Επιπλέον, όπως είχατε διαβάσει σε παλαιότερο άρθρο του el.gr, η Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Συμβουλίου της Ευρώπης με το ψήφισμά 2361/2021, πέραν των άλλων οδηγιών που δίνει σχετικά με τα εμβόλια και τους εμβολιασμούς, ζητά, στην προσωρινή μορφή της απόφασης από τα Ευρωπαϊκά Κράτη:

7.3.1. – να διασφαλίσουν πως οι πολίτες ενημερώνονται ότι ο εμβολιασμός ΔΕΝ είναι υποχρεωτικός και ότι κανείς δεν πρέπει να υποστεί πίεση με πολιτικά, κοινωνικά ή άλλα μέσα, προκειμένου να εμβολιαστεί, εάν δεν το επιθυμεί.

7.3.2. – να διασφαλίσουν ότι κανείς δεν θα υποστεί διακρίσεις επειδή δεν έχει εμβολιαστεί, λόγω πιθανών κινδύνων για την υγεία του ή διότι δεν θέλει να εμβολιαστεί.

Με άλλα λόγια το ίδιο το Συμβούλιο της Ευρώπης δίνει εντολές στα κράτη να μην ασκήσουν πίεση σε όσους δεν θέλουν να κάνουν το εμβόλιο και να ξεκαθαρίσουν πως ΔΕΝ είναι υποχρεωτικό.


Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου