Amfipoli News: Συναγερμός ξανά στο Ισραήλ - Έκρηξη κρουσμάτων

Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

Συναγερμός ξανά στο Ισραήλ - Έκρηξη κρουσμάτων

 


Δραματικές εξελίξεις στο εμβολιασμένο Ισραήλ καθώς η χώρα με πάνω από 5,5 εκατ. κατοίκους πλήρως εμβολιασθέντες γνωρίζει μία απίστευτη έκρηξη νέων κρουσμάτων.

Υπήρξαν 227 νέες περιπτώσεις κοροναϊού στο Ισραήλ τις τελευταίες 24 ώρες, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας την Παρασκευή το πρωί. 35 επιπλέον περιπτώσεις έχουν επιβεβαιωθεί από τα μεσάνυχτα. Τον περασμένο μήνα, 215 κρούσματα κοροναιού είχαν εισέλθει στο Ισραήλ, με το 54% (πάνω από τους μισούς) να περιλαμβάνει εμβολιασμένα άτομα-σύμφωνα με το σχετικό ρεπορτάζ της Jerusalem Post.

Στο Ισραήλ τη χώρα των 10.659.364 έχουν εμβολιστεί με μία δόση το 61% των κατοίκων ενώ πλήρως εμβολιασθέντες είναι το 57% των κατοίκων.

Αυτή τη στιγμή κυριαρχεί η αγωνία και ένα αίσθημα αδικίας ανάμεσα στους κατοίκους του πανέμορφου Τel Aviv.

-Exουμε εμβολιαστεί σχεδόν 6 εκατ. κάτοικοι. Και τώρα μας απειλεί η μετάλλαξη Delta και υπάρχει οδηγία να ενταθεί ο εμβολιασμός των παιδιών 12-15 ετών την ίδια στιγμή που τα εμβόλια δεν μας προστατεύουν πλήρως από τις μεταλλάξεις. Έχω τρία παιδιά σ΄αυτή την ηλικία αλλά δεν σκοπεύω να τα εμβολιάσω…Εγώ έχω εμβολιαστεί πλήρως αλλά αισθάνομαι πλέον μεγάλη ανασφάλεια…

εξηγεί στο Κουρδιστό Πορτοκάλι η Liat που μένει βόρεια του Tel Aviv δίπλα στο HaYarkon Park.

Eτοιμαζόμουν να ταξιδέψω στην Ελλάδα αλλά τώρα δεν πρόκειται να το κάνω…Εχω εμβολιαστεί πλήρως αλλά αισθάνομαι το ίδιο εκτεθειμμένη με τη συγκάτοικό μου που είναι ανεμβολίαστη. Μοιράζομαι μαζί της ένα σπίτι 80 τμ με δύο υπνοδωμάτια γιατί στο Tel Aviv τα ενοίκια είναι πανάκριβα. Πληρώνουμε 3.200 ευρώ γι΄αυτό το παλιό διαμέρισμα που δεν διαθέτει ασανσέρ. Αλλά δεν πειράζει. Το Tel Aviv είναι η Νέα Υόρκη της Μεσογείου και το λατρεύουμε…

Η Ηaya είναι 32 χρόνων και εργάζεται σαν υπεύθυνη καταστήματος σε μεγάλο εμπορικό κέντρο του Tel Aviv.

Η Αyelet είναι 28 χρόνων και εργάζεται σε μια καινοτόμο εταιρία η οποία συγκεντρώνει στοιχεία από κλινικές του κόσμου για θεραπείες που έχουν χρησιμοποιηθεί εναντίον του καρκίνου του στήθους και την αποτελεσματικότητά τους. Σ΄αυτή τη βάση δεδομένων η εταιρία της έχει ήδη συνδρομητές αρκετά ιατρικά κέντρα της χώρας της.

Θεωρώ ότι η επιστημονική κοινότητα δεν είχε χρόνο να αντιδράσει ψύχραιμα στην πανδημία. Τα εμβόλια mRNA παρότι η τεχνολογία τους είναι ελπιδοφόρα αναπτύχθηκαν με αστραπιαία ταχύτητα. Μας λένε τώρα ότι πρέπει να εμβολιαστούν παιδιά 12-15 ετών τη στιγμή που πάνω από τους μισούς ταξιδιώτες με ισραηλινό διαβατήριο που έφθασαν το τελευταίο μήνα στη χώρα μας εντοπίσθηκαν με κοροναιό παρότι είχαν εμβολιαστεί…Ας πούμε ότι εμβολιάζουμε και τα παιδιά 12-15 χρόνων χωρίς να σταθούμε στις παρενέργειες των εμβολίων σ΄αυτή την ηλικία. Κι αφού έχουμε εμβολιάσει και τα παιδιά και αγγίξουμε ένα ποστοστό εμβολιασμού 70-75% θα έλθει στη συνέχεια η μετάλλαξη Delta plus την οποία δεν θα αντιμετωπίζουν τα εμβόλια ή μήπως θα πρέπει να εμβολιαστούμε ένα ποσοστό 120% που μαθηματικά δεν υπάρχει; Έχω φίλους Έλληνες μια και συνεργαζόμαστε στη συλλογή στοιχείων για λογαριασμό της εταιρίας μας και με ενημερώνουν τακτικά για τις ανοησίες των επιδημιολόγων που ακούγονται στην Ελλάδα. Οι Ισραηλινοί επιστήμονες είναι πιο συγκρατημένοι αλλά ανησυχούν στην ιδέα ότι ο εμβολιασμός μπορεί να αποδειχθεί φενάκη καθώς η πανδημία μας χτυπά τη πόρτα για μια ακόμη φορά…

Στο μεταξύ το Υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε επίσης ότι διενήργησαν 41.331 δοκιμές, με περίπου 0,6% από αυτούς να επιστρέφουν θετικά αποτελέσματα.

Από το πρωί της Παρασκευής, 26 από τους τρέχοντες ασθενείς βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, με 16 διασωληνώσεις.

Το Ισραήλ την Παρασκευή επανέφερε την απαίτηση μάσκας στους εσωτερικού χώρους-κάτι που επρόκειτο να συμβεί τη Κυριακή-καθώς καταγράφηκαν περισσότερες από 200 νέες περιπτώσεις COVID-19 την προηγούμενη ημέρα, η υψηλότερη ημερήσια φόρτωση σε δυόμισι μήνες, με έναν ανώτερο υπάλληλο υγείας να προειδοποιεί ότι η εξάπλωση του κοροναϊού επιταχύνεται.

Σύμφωνα με δήλωση του Υπουργείου Υγείας, εκείνα που απαλλάσσονται από την απαίτηση ήταν παιδιά κάτω των 7 ετών, άτομα με αναπηρία που τους εμποδίζει να φορούν μάσκα, όποιος είναι μόνος σε κλειστό χώρο, δύο εργαζόμενοι που εργάζονται τακτικά μαζί στο ίδιο δωμάτιο.

Το υπουργείο κάλεσε τους Ισραηλινούς να φορούν καλύμματα προσώπου όταν λαμβάνουν χώρα σε μαζικές συγκεντρώσεις σε εξωτερικούς χώρους, όπως το σημερινό Gay Pride στο Τελ Αβίβ. Προέτρεψε επίσης όσους βρίσκονται σε ομάδες κινδύνου ή δεν έχουν εμβολιαστεί να αποφύγουν τις συγκεντρώσεις.

«Ένα άλλο πράγμα που είναι ενοχλητικό είναι ότι η νοσηρότητα εξαπλώνεται σε επιπλέον κοινότητες», δήλωσε ο τσάρος της Υγείας στο Ισραήλ Nachman Ash  στον δημόσιο ραδιόφωνο του Kan.
Ο Ash τόνισε, ωστόσο, ότι δεν πιστεύει ότι το Ισραήλ αντιμετωπίζει ένα άλλο μεγάλο κύμα λοιμώξεων και είπε ότι ελπίζει ότι ο υψηλός αριθμός εμβολιασμένων θα αποτρέψει τις νοσηλείες και τις σοβαρές ασθένειες. Σημείωσε ότι ενώ οι αριθμοί των περιπτώσεων έχουν αυξηθεί, ο αριθμός των ασθενών με σοβαρές ασθένειες παρέμεινε χαμηλός.

Ανέφερε επίσης ότι, αναδρομικά, ίσως ήταν καλύτερο να μην είχε αρθεί η εντολή για την αφαίρεση μάσκας στις 15 Ιουνίου, αν και δεν ήταν σίγουρος ότι θα απέτρεπε την τρέχουσα αύξηση των λοιμώξεων.

(Σ΄αυτό το σημείο οποιαδήποτε σύγκριση με τις αλλοπρόσαλες οδηγίες για τη χρήση μάσκας στη χώρα μας είναι περιττή)

«Θα ήταν προτιμότερο αν ήμασταν με μάσκες όλη την ώρα, αλλά και πάλι, δεν είμαι σίγουρος ότι θα είχαμε λάβει μια διαφορετική απόφαση», είπε ο Ash.

Σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Υγείας που δημοσιεύθηκαν την Παρασκευή το πρωί, ο αριθμός των ενεργών περιπτώσεων αυξήθηκε περαιτέρω στους 872, ενώ ο αριθμός των ασθενών με λοίμωξη παρέμεινε σταθερός στους 26. Υπήρξαν 840.522 επιβεβαιωμένες περιπτώσεις στο Ισραήλ και 6.429 θάνατοι από τον ιό από την έναρξη της πανδημίας.

Η Binyamina, μια βόρεια πόλη κοντά στη Χάιφα, την Τετάρτη χαρακτηρίστηκε εκ νέου «κόκκινη», η πρώτη τέτοια κοινότητα που χαρακτηρίστηκε ως περιοχή με υψηλή μόλυνση εδώ και αρκετούς μήνες. Όλες οι άλλες κοινότητες στο Ισραήλ παραμένουν «πράσινες».
Μαζί με την αποκατάσταση του κανόνα της μάσκας στους εσωτερικούς χώρους, ένα τηλεοπτικό ρεπορτάζ ανέφερε την Πέμπτη  ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Υγείας σχεδιάζουν να πιέσουν για επιστροφή ορίων στις συγκεντρώσεις, εάν η πρόσφατη αύξηση σε περιπτώσεις κοροναϊών δεν υποχωρήσει.

 

kourdistoportocali.com

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου