ΥΛΙΚΑ
Τριάμισι πακέτα μπισκότα τύπου πτι-μπερ
2 φάκελα άνθος αραβοσίτου σοκολάτα στιγμής
2 φάκελα άνθος αραβοσίτου βραστό βανίλια
ΣΙΡΟΠΙ
2 φακελάκια στιγμιαίο καφέ
1 φλιτζάνι νερό ζεστό
1 φλιτζάνι γάλα ζεστό
1 σφηνάκι κονιάκ
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
4 κουταλιές σούπας κακάο
10 κουταλιές σούπας ζάχαρη άχνη
2 κουταλιές σούπας κορνφλάουρ
μία βανίλια
1 φλιτζάνι γάλα
μισό φλιτζάνι νερό
3 κουταλιές σούπας μαργαρίνη
τρούφα για από πάνω
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα κατσαρολάκι τα ανακατεύουμε συνεχώς σε χαμηλή φωτιά μέχρι που να πήξουν οι κρέμες. Στην συνέχεια, βρέχουμε πολύ γρήγορα τα μπισκότα τρεις σειρές στη βάση, με ενδιάμεσα το άνθος αραβοσίτου σοκολάτα στιγμής στη μέση, τη βραστή βανίλια από πάνω, και δύο σειρές μπισκότα με ενδιάμεσα σοκολάτα.
Στο τέλος ρίχνουμε την επικάλυψη και από πάνω λίγη τρούφα.
Γίνεται πολύ ελαφρύ. Εάν το θέλετε πιο γλυκό μπορείτε στο σιρόπι να βάλετε και λίγη ζάχαρη. Θα χρειαστεί τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Η Συνταγή είναι της κ. Κωνσταντινιά ΠΚ – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου