ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ:
4 αυγά
120 γραμμάρια ζάχαρη
155 γραμμάρια αλεύρι φαρινάπ,
1 βανίλια
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν να ασπρίσουν να στέκεται το μίγμα.
Σταματάμε το μίξερ και ρίχνουμε το αλεύρι και την βανίλια και ανακατευουμε πάρα πολύ απαλά να μην βγει ο αέρας.
Τοποθετούμε λαδόκολα στο ταψί μας τοποθετούμε το μίγμα απαλά το ισιώνουμε και το ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 25 λεπτά, φυσικά ανάλογα τον φούρνο! Οταν το βγάλουμε το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά και το κόβουμε
ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερου νερο με 2 ποτήρια νερού ζάχαρη, 1 φλούδα λεμονιού με τον χυμό του για 3 λεπτά.
Οταν το κατεβάσουμε προσθέτουμε 2 βανίλιες!
ΚΡΕΜΑ:
Βάζουμε 1 λίτρο γάλα με 120 γραμμαρια.ζαχαρη να.ζεσταθει ριχνουμε μεσα 120 γραμμμαρια κορν φλαουρ αφου προηγουμενως το εχουμε διαλυσει με λιγο γαλα απο το ζεστο
Ανακατευουμε και οταν πηξει κατεβαζουμε και προσθετουμε μεσα 100 γραμμαρια καρυδα!
ΣΥΝΑΡΜΟΛΟΓΗΣΗ:
Τοποθετούμε στο ταψι τον ενα πατο παντεσπανιου το σιροπιαζουμε σιγα σιγα με κουταλι,βαζουμε την κρεμα απανω και την ισιωνουμε τοποθετουμε πανω στηννκρεμα το αλλο πατο παντεσπανιου το σιροπιαζουμε
Τέλος χτυπάμε 1 μορφατ μεταλικο κουτι με 2 κουπες αχνη ζαχαρη,3 κουταλιες της σουπας γαλα φρεσκο σε σφιχτη σαντιγυ και προσθετουμε μεσα 50 γραμμαρια καρυδα! Οποτε την τοποθετουμε πανω στο κρυο γλυκο ριχνουμε και μπολικη καρυδα και τοποθετουμε στο ψυγειο!
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου