Amfipoli News: Γιαούρτι ζελέ με σταφύλια

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Γιαούρτι ζελέ με σταφύλια



  Υλικά

για το ζελέ γιαούρτι

800 γραμ. γιαούρτι στραγγιστό 2% λιπαρά

3/4 φλιτζ. του τσαγιού ζάχαρη ή 1/2 φλιτζ. μέλι (την ποσότητα την αυξομειώνουμε ανάλογα με το πόσο γλυκό το θέλουμε.

12 φύλλα ζελατίνη (20 γρ.)

200 ml ζεστό νερό

1/2 φλιτζ. κρύο νερό

για τα σταφύλια (για το σερβίρισμα)

2 φλιτζάνια ρώγες σταφύλι χωρίς κουκούτσια

¾ φλιτζ. του τσαγιού σιρόπι κρασιού (συνταγή ->εδώ)

1/3 φλιτζ. του τσαγιού καστανή ζάχαρη

Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε γλυκό του κουταλιού σταφύλι ή άλλο της αρεσκείας μας.

Εκτέλεση

Ετοιμάζουμε το ζελέ γιαούρτι:

Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης να μαλακώσουν σε κρύο νερό για 4 – 5 λεπτά. Μετά τα ρίχνουμε σε ένα μικρό μπολ, προσθέτουμε το ζεστό νερό και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Στη συνέχεια προσθέτουμε το κρύο νερό και ανακατεύουμε καλά.

Μόλις η λιωμένη ζελατίνη κρυώσει, τη ρίχνουμε στο γιαούρτι, προσθέτουμε τη ζάχαρη ή το μέλι, και χτυπάμε καλά με μίξερ να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Μόλις γίνει μια απαλή (βελούδινη)κρέμα κλείνουμε το διακόπτη.

Περνάμε το μείγμα από μία σήτα ανακατεύοντας με ένα κουτάλι. Το αδειάζουμε σε ένα  μπολ ή φόρμα και το βάζουμε στο ψυγείο για 4 έως 6 ώρες να παγώσει. Για καλύτερο αποτέλεσμα το αφήνουμε ένα βράδυ.

Ετοιμαζουμε τα σταφύλια

Σε ένα κατσαρολάκι ρίχνουμε το σιρόπι κρασιού, τη ζάχαρη, τα σταφύλια και τα βάζουμε να βράσουν. Μόλις πυκνώσει αρκετά το σιρόπι και μελώσει αρκετά είναι έτοιμα. Τα αποσύρουμε από τη φωτιά και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν.

Όταν έρθει η ώρα να σερβίρουμε το γιαουρτοζελέ μας ξεμορφάρουμε, βάζοντας τη φόρμα ή το μπολ σε ζεστό νερό για λίγα δευτερόλεπτα. Αναποδογυρίζουμε το μπολ σε πιατέλα σερβιρίσματος ρίχνουμε από πάνω τα σταφύλια με το σιρόπι τους, στολίζουμε με ότι άλλο θέλουμε και σερβίρουμε.

 roulasmera.gr

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου