Amfipoli News: Καματριάδες Ευβοίας: Aνθρώπινο τείχος εθελοντών ενάντια στην πυρκαγιά

Τρίτη 10 Αυγούστου 2021

Καματριάδες Ευβοίας: Aνθρώπινο τείχος εθελοντών ενάντια στην πυρκαγιά

 


Το πύρινο μέτωπο μεταξύ Αβγαριάς και Γαλατσώνας στην Εύβοια συνεχίζει επεκτείνεται με τις πυροσβεστικές δυνάμεις να συνεχίζουν την άνιση μάχη με τις αναζωπυρώσεις, ενώ με το τελευταίο φως της ημέρας σταμάτησαν να επιχειρούν και τα εναέρια μέσα. Εκεί 40 εθελοντές, με δικούς τους πυροσβεστήρες θα πάνε κόντρα στην πύρινη μανία, για να σώσουν το χωριό!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Λευτέρη Σουχάιμπ για το newsit.gr, νέοι άνθρωποι, ντόπιοι αλλά και από την Αθήνα, είναι αποφασισμένοι  για να δώσουν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες.

Στα υπόλοιπα χωριά, μικρές εστίες γίνονται τεράστια μέτωπα, απειλώντας χωριά για δεύτερη ή τρίτη φορά, όπως έγινε στις Γούβες, το Καστρί, το Ασμήνι -ακόμη τα Ελληνικά!

«Είναι αδύνατο να κάνουμε προβλέψεις. Τοι μέιζον είναι να σταματήσουν οι φλόγες να καταστρέφουν. Αυτό ζητάμε, αυτό επιθυμούμε, αυτό παλεύουμε» τονίζει ο περιφερειάρχης, Φάνης Σπανός, που αποφεύγει να αναφερθεί σε εκτιμήσεις για τα καμένα.

«Νιώθω ότι αυτές οι συνθήκες θα πρέπει να μας γίνουν μάθημα, καθώς είναι μοναδικές για τον τόπο μας και για την ιστορία του. Θέλω να σημειώσω μόνο τούτο: Χρειάζονται γενναίες αποφάσεις για την επόμενη μέρα και εκεί θα είμαστε ασυμβίβαστοι» υπογραμμίζει ο κ. Σπανός.

«Υπάρχουν άνθρωποι, υπάρχουν οικογένειες, υπάρχουν νέοι που είχαν συνδέσει τη ζωή τους με το δάσος, με την παραγωγή του, όπως οι ριτινοσυλλέκτες. Δεν είναι ότι έχασαν πιθανά το μοναδικό τους σπίτι. Έχασαν τα πάντα. Θα μείνουμε δίπλα τους να σταθούν στα πόδια τους να ζήσουν να δημιουργήσουν…» τονίζει ο περιφερειάρχης.

Διαβάστε επίσης:



Δεν υπάρχουν σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου