Υλικά για τη γέμιση της πίτας
600 γραμμάρια βραστή κόκκινη κολοκύθα
Μία κούπα ανάμεικτα καρύδια και αμύγδαλα μαζί με σουσάμι
καβουρδισμένα
Μία κουταλιά του γλυκού κανέλα
Μισή κουταλιά του γλυκού γαρύφαλλο
Μια φλιτζάνι τσαγιού ζάχαρη!! περίπου 160 gr με 170
Ένα φλιτζάνι του τσαγιού σιμιγδάλι
Για το σιρόπι
Μία κούπα του νες Καφέ νερό
Μία κούπα του νες καφέ ζάχαρη
Αυτά τα δύο πρέπει να βράσουν για 10 λεπτά και να μπουν σε καυτή πίτα ενώ το σιρόπι θα είναι ζεστό έως και καυτό
Υλικά για το φύλλο
650 γραμμάρια αλεύρι κίτρινο ψιλό για πίτες
Ενα φλιτζανάκι του καφέ ελαιόλαδο γεμάτο
Μισό φλιτζανάκι του καφέ ξύδι
Εκτέλεση για το φύλλο
Σε μία λεκάνη μικρή βάζετε το αλεύρι και ανακατεύετε με το ελαιόλαδο και το ξύδι και τρίβετε καλά με τα χέρια σας, στη συνέχεια ρίχνετε λίγο-λίγο το χλιαρό νεράκι, φτιάχνετε μία ζύμη μαλακή που να μην κολλάει στα χέρια, αφήνετε το ζυμαράκι να ξεκουραστεί
Εκτέλεση για τη γέμιση
Καθαρίζετε και κόβετε σε χοντρά τετράγωνα κομμάτια την κολοκύθα, την βάζετε μέσα σε νερό και βράζετε καλά, τόσο όσο να λιώνει, να καρφώνεται με το πιρούνι και να πέφτει, στη συνέχεια την βάζετε μέσα σε ένα σουρωτήρι και την λιώνετε ,την αφήνετε εκεί αρκετές ώρες μέχρι να στραγγίσουν όλα τα υγρά της, συνήθως την αφήνουμε από βραδύς, την βάζετε μέσα σε μία λεκάνη και ρίχνετε το σιμιγδάλι τους ξηρούς καρπούς καβουρδισμένος και κομμένους στο μπλέντερ
Ρίχνετε τα μυρωδικά την κανέλα και το γαρίφαλο ανακατεύετε πολύ καλά!! Ανοίγετε το φύλλο όσο πιο λεπτό μπορείτε γεμίζετε με το κουταλάκι σε μακρόστενες λωρίδες τυλίγεται και αφού έχετε λαδώσει το ταψάκι σας την βάζετε μέσα ,ψήνετε την πίτα στους 180 με 200 βαθμούς σε αντιστάσεις αφού πρώτα την έχετε πασπαλίσει καλά με νερό και αφήνετε να ψηθεί καλά στη συνέχεια όταν την βγάλετε από το φούρνο την σιροπιάζετε με το σιρόπι που έχετε βράσει για 10 λεπτά
Το σιρόπι πρέπει να είναι πηχτό καλή επιτυχία σε όποιον τη φτιάξει
Τα υλικά αυτά είναι για δυο ταψάκια από τάρτες
Η Συνταγή είναι από κ. Gogo Samiou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου