Υλικά για το φύλλο.
2 κούπες αλέυρι γ.οχ
1/2 Κ.γ αλάτι
2 κ.σ ξύδι
5 Κ σ λάδι
1/2 κούπα περίπου χλιαρό νερό
Για το ζεματισμα
1 κούπα ελαιόλαδο
Κορν φλάουερ για το άνοιγμα των φύλλων
Λίγο ανθονερο
Για την γέμιση
300 γρ καρύδι τριμμένο ανακατεμένο μαζί με
3 κ.σ φρυγανιά τριμμένη
Για το σιρόπι
1.5 κούπα νερό
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα μέλι
1 ξύλο κανέλας
1 φλούδα λεμονιού
Τα βράζουμε 7-8 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνουμε να κρυώσει
Εκτέλεση
Βάζουμε το αλεύρι μαζί με το αλάτι σε ένα λεκανακι με το λάδι το ξύδι και το τρίβουμε να γίνει σαν ψίχουλα μετά προσθέτουμε σιγά σιγά το νερό και ζυμώνουμε να γίνει μια σφιχτή ζύμη.Σκεπαζουμε με μια πετσέτα και αφήνουμε στην άκρη μια ώρα να ξεκουράστεί.
Χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μπαλάκια.Παιρνουμε ένα μπαλάκι ζύμης πασπαλίζουμε με κορν φλάουερ και με τον ψιλό πλαστή ανοίγουμε ένα φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται.
Πασπαλίζουμε με την γέμιση τυλίγουμε ρολο και το βάζουμε σε λαδωμένο ταψάκι ξεκινώντας από την μέση.Ετσι κάνουμε για όλα τα φύλλα.Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε το λάδι να κάψει και όπως είναι το γλυκό το ρίχνουμε από πάνω.Το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 170 περίπου μια ώρα μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα. Μόλις βγει το ψεκάζουμε με λίγο ανθόνερο κοβουμε και σιροπιαζουμε με το κρύο σιρόπι.
Πασπαλίζουμε και από επάνω λίγο τριμμένο καρύδι. Το ταψάκι που χρησιμοποίησα είναι 30 εκ και η κούπα 200ml.
Συνταγή από “Αλεξάνδρα Κυριάκη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Δεν υπάρχουν σχόλια :
Δημοσίευση σχολίου